ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ε.Λέκκας για σεισμό στην Κρήτη: «Για να προκληθεί τσουνάμι θα πρέπει να ξεπεράσει τα 7 Ρίχτερ η δόνηση»

Ε.Λέκκας για σεισμό στην Κρήτη: «Για να προκληθεί τσουνάμι θα πρέπει να ξεπεράσει τα 7 Ρίχτερ η δόνηση»

Έντονη παραμένει η ανησυχία στην Κρήτη μετά τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση 6,3 Ρίχτερ που “ταρακούνησε” το νησί.

O πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας &Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, μίλησε για τον «χορό» των Ρίχτερ στην Κρήτη, τα επικίνδυνα ρήγματα στο νησί, αλλά και τι σεισμός θα μπορούσε να προκαλέσει κάποιο δυνατό τσουνάμι.

«Για να γίνει τσουνάμι που θα προκαλέσει προβλήματα θα πρέπει ο σεισμός να είναι τουλάχιστον 7 Ρίχτερ κάτι που σαφώς αποκλείεται αυτή τη στιγμή για την Κρήτη», ανέφερε ο κ. Λέκκας αρχικά.

Στη συνέχεια ο καθηγητής εξήγησε ότι: «Τα ρήγματα που μπορούν να δώσουν σεισμούς μεγαλύτερους των 5 Ρίχτερ είναι περίπου 10 κάτω από το νησί της Κρήτης και υπάρχουν άλλα 10 στον υποθαλάσσιο χώρο γύρω από την Κρήτη».

Όσο για τη σεισμική δραστηριότητα και αν θα μπορούσε να επηρεάσει τα συγκεκριμένα ρήγματα, ο Ευθύμης Λέκκας σημείωσε: «Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια ανησυχητική δραστηριότητα αυτών των ρηγμάτων για την ώρα, ούτε και αναμένεται με τα τωρινά δεδομένα ένας μεγάλος σεισμός».

Μέχρι την Κύπρο και την Αίγυπτο έγινε αισθητός ο σεισμός

Ο ισχυρός σεισμός των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κρήτη έγινε αισθητός ακόμη εκτός Ελλάδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι κάτοικοι της Κύπρου, αλλά και της Αιγύπτου ένιωσαν το δυνατό χτύπημα του Εγκέλαδου, το οποίο όπως ήταν λογικό αναστάτωσε και τους κατοίκους στο Ηράκλειο της Κρήτης με πολλούς να βγαίνουν στο δρόμο τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά τον ισχυρό σεισμός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.