Σεισμός στη Φλώρινα: Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλη η Περιφερειακή Ενότητα

Αυτήν την ώρα στην Π.Ε. Φλώρινας χιονίζει σε υψόμετρο πάνω από τα 1.100 μέτρα

Σεισμός στη Φλώρινα: Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλη η Περιφερειακή Ενότητα

Οι δήμαρχοι και ο αντιπεριφερειάρχης, ζήτησαν την κήρυξη των τριών δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω του σεισμού που σημειώθηκε τις προηγούμενες ώρες.

Το αίτημα κατέθεσαν οι δήμαρχοι Φλώρινας, Βασίλειος Γιαννάκης, Αμυνταίου, Άνθιμος Μπιτάκης, και Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης, στον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιο Κασαπίδη. Το αίτημα που υποστήριξε και ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Σωτήρης Βόσδου, διατυπώθηκε κατά τη σημερινή (10/1) έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε.

Το αίτημα θα μεταβιβάσει στον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, ο περιφερειάρχης κ. Κασαπίδης.

Στη σύσκεψη, ομάδα αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, παρουσίασε το επιχειρησιακό σχέδιο που έχουν εκπονήσει οι Ένοπλες Δυνάμεις για αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων από φυσικές καταστροφές, όπως ο σεισμός που «χτύπησε» την περιοχή, ενώ παρουσιάστηκαν και οι χώροι που δυνητικά θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν πολίτες σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί.

Κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών από τη Θεσσαλονίκη, αποτελούμενο από 15 μηχανικούς ξεκίνησε ήδη αυτοψίες σε κτίρια της Φλώρινας, ενώ αντίστοιχο κλιμάκιο από την Κοζάνη έχει αναλάβει τον έλεγχο όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας εντός και εκτός της πόλεως της Φλώρινας.

Το τρίτο κλιμάκιο μηχανικών από την Φλώρινα θα προβεί σε ελέγχους και αυτοψίες των σχολικών κτηρίων, των δημοσίων υπηρεσιών και του νοσοκομείου.

Στην περιοχή της Πρέσπας, σύμφωνα με αναφορές του κ. Πασχαλίδη, έχουν υποστεί ζημιές πέντε πετρόκτιστες κατοικίες όπου έχουν πέσει οι καμινάδες τους ενώ υπάρχουν μικρορωγμές στην τοιχοποιία σε ορισμένα δημόσια κτίρια του δήμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το έργο των αυτοψιών που πραγματοποιούν τα κλιμάκια των μηχανικών θα δυσκολέψει αρκετά τις επόμενες ημέρες εξαιτίας της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού. Αυτήν την ώρα στην Π.Ε. Φλώρινας χιονίζει σε υψόμετρο πάνω από τα 1.100 μέτρα ενώ η Πολιτική Προστασία προειδοποίησε ότι τις επόμενες ώρες οι χιονοπτώσεις θα καλύψουν και πιο χαμηλά υψόμετρα δηλαδή ακόμη και την πόλη της Φλώρινας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.