ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τρίτη μέρα αποκλεισμού στη Μεσογείων: Μήπως φταίει και εκεί η Αττική Οδός; (φώτο)

Πολίτες με φτυάρια απεγκλωβίζουν μόνοι τα αυτοκίνητά τους

Τρίτη μέρα αποκλεισμού στη Μεσογείων: Μήπως φταίει και εκεί η Αττική Οδός; (φώτο)

Την ώρα που το σύνολο του φιλοκυβερνητικού Τύπου ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την Αττική Οδό, η κατάσταση στη Λεωφόρο Μεσογείων παραμένει για τρίτη μέρα δραματική.

Πολίτες με ένα φτυάρι στα χέρια, να προσπαθούν να απεγκλωβίσουν ολομόναχοι τα οχήματά τους, αυτοκίνητα παρατημένα και με αντίθετη φορά, ακόμα και στην κεντρική λωρίδα της Λεωφόρου ή ανεβασμένα στο κράσπεδο, οχήματα εγκαταλελειμμένα καταλαμβάνοντας τρεις λωρίδες, δέντρα σπασμένα στην ταχεία λωρίδα και όλους τους παράδρομους σχεδόν αδιάβατους. Εικόνες διάλυσης.

Εικόνες που κανείς στην κυβέρνηση δεν βλέπει, γιατί εκεί ευθύνη έχει αποκλειστικά και μόνο αυτή και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κατηγορήσει την εταιρεία που διαχειρίζεται την Αττική Οδό για την ανικανότητα της.

Το εκχιονιστικό της Περιφέρειας έσπευσε καθυστερημένα, να ανοίξει τη δίοδο για το Γενικό Νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς», το μοναδικό στην Αττική που εφημερεύει σήμερα και μέχρι και αργά το πρωί ήταν απροσέγγιστο από το χιόνι και τον πάγο. Ωστόσο αφού άνοιξε λίγο την ταχεία λωρίδα στο ύψος του «Γεννηματάς», το εκχιονιστικό «ξαπόσταινε», περιμένοντας εντολή.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων γιατί δεν μεταβαίνει για να διανοίξει τους παράδρομους της Μεσογείων η απάντηση που δόθηκε ήταν: «Δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, αλλά του Δήμου».

«Είναι όλοι τους άθλιοι»

«Θα πέσει πέλεκυς» ήταν το σχόλιο που έκανε αγανακτισμένος πολίτης στο Sputnik, την ώρα που φτυάριζε στη Μεσογείων για να απεγκλωβίσει το όχημά του.

«Κανένας εδώ και τρεις μέρες δεν ανέλαβε να εκχιονίσει τη λεωφόρο ώστε να απελευθερωθούν τα αυτοκίνητά μας. Αναγκαστήκαμε και περπατήσαμε χιλιόμετρα για να το κάνουμε μόνοι μας. Αν τα καταφέρουμε» λέει ο κ. Γιώργος, που απαντώντας στο ερώτημα «ποιος ευθύνεται;» γίνεται καταγγελτικός: «Είναι όλοι τους άθλιοι. Κανένας δεν αναλαμβάνει ευθύνη».

Ένα δέντρο, με τον θηριώδη κορμό του, μέχρι τις 10:30 το πρωί, οπότε εμφανίστηκε ένα συνεργείο για να το απομακρύνει, είχε βρει στόχο στο κέντρο της κεντρικής στάσης, απέναντι από το «Ερρίκος Ντυνάν», πριν το γέφυρα της Κατεχάκη. Οι επιβάτες δεν μπορούσαν να βρουν ένα σημείο να σταθούν, και δυο λωρίδες είχαν αχρηστευτεί.

Σπασμένα κλαριά και κορμούς συναντάς κατά μήκος όλης της Μεσογείων, έως και την πλατεία της Αγίας Παρασκευής, στην οποία η πρόσβαση άνοιγε μόλις στις 11:00 το πρωί. Έως εκείνη την ώρα ήταν απροσπέλαστη ακόμη και η πλατεία.

Επειδή δεν υπάρχει καμία δυνατότητα πρόσβασης στα πεζοδρόμια, η διέλευση των πολιτών μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης γινόταν από το ανοικτό κομμάτι της Λεωφόρου Μεσογείων.

Όλοι τους, κουβαλώντας ή όχι ένα φτυάρι, με λίγα ψώνια από ένα περίπτερο, ή με το κλειδί στο χέρι για να βάλουν μπροστά λίγο τη μηχανή του αυτοκινήτου τους, αναγκάζονταν και περπατούσαν στο ελάχιστο απελευθερωμένο μέρος της λεωφόρου, απ’ όπου διέρχονται όλα τα οχήματα.

«Είναι επικίνδυνο, το ξέρουμε, αλλά βλέπετε να υπάρχει άλλος χώρος;» αναρωτιέται νεαρή κοπέλα που πέρναγε ξυστά από τα διερχόμενα οχήματα.

Δείτε εικόνες:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.