Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στο Λαγονήσι το μεσημέρι της Παρασκευής.

Παραμένουν δυνάμεις στην περιοχή για τυχόν αναζωπυρώσεις. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων που είχε διακοπεί το μεσημέρι διεξάγεται κανονικά σε όλους τους δρόμους.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, λίγο πριν τις 15:30 η φωτιά ήταν σε ύφεση, αφού δεν υπήρχε ενεργή εστία. Οι κάτοικοι επέστρεψαν στα σπίτια τους. Οι φλόγες έχουν προκαλέσει μικρές ζημιές εξωτερικά σε κάποια σπίτια. Παράλληλα, λίγο μετά τις 16:00 αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου & στην οδό Παπαφλέσσα στο Λαγονήσι.

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν άμεσα 42 πυροσβέστες, 19 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο κατάσβεσης. Η φωτιά καίει ανάμεσα σε σπίτια και δόθηκε εντολή εκκένωσης των κατοικιών της περιοχής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα, ο δήμος Σαρωνικού, μέσω Facebook, ζητούσε από τους πολίτες να εκκενώσουν την περιοχή απέναντι από το Grand Resort Lagonissi, στο 40ό χλμ. της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, λόγω της φωτιάς. Στο μεταξύ, η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, από το ύψος της Λ. Καλυβίων μέχρι την οδό Κρέσνας, καθώς και στην οδό Παπαφλέσσα, από τη Λ. Καλυβίων έως την οδό Π. Μελά.
https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1172470633579601922