ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Να αποδεχθεί πρόταση κατάπαυσης του πυρός προέτρεψε τη Χαμάς ο Α.Μπλίνκεν

Ακόμα προέτρεψε τους Ισραηλινούς ηγέτες να αναβάλουν μια μεγάλη χερσαία εισβολή στην πυκνοκατοικημένη πόλη Ράφα

Να αποδεχθεί πρόταση κατάπαυσης του πυρός προέτρεψε τη Χαμάς ο Α.Μπλίνκεν

Να αποδεχθεί πρόταση κατάπαυσης του πυρός συμβούλεψε τη Χαμάς ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ενώ ταυτόχρονα προέτρεψε τους Ισραηλινούς ηγέτες να αναβάλουν μια μεγάλη χερσαία εισβολή στην πυκνοκατοικημένη πόλη Ράφα στη νότια Γάζα.

Την τελευταία μέρα ενός ταξιδιού στη Μέση Ανατολή, την έβδομη επίσκεψή του Αμερικανού ΥΠΕΞ στην περιοχή από την έναρξη του πολέμου τον Οκτώβριο, ο Μπλίνκεν προσπάθησε να αυξήσει την πίεση στη Χαμάς.

«Είμαστε αποφασισμένοι να επιτύχουμε μια κατάπαυση του πυρός που θα φέρει τους ομήρους στα σπίτια τους και να την πάρουμε τώρα, και ο μόνος λόγος που αυτό δεν θα επιτευχθεί είναι λόγω της Χαμάς», είπε ο Α.Μπλίνκεν κατά την έναρξη μιας συνάντησης στο Τελ Αβιβ με τον πρόεδρο του Ισραήλ. «Υπάρχει μια πρόταση στο τραπέζι και όπως είπαμε: Χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς δικαιολογίες. Η ώρα είναι τώρα.”

Η προτεινόμενη συμφωνία προβλέπει την απελευθέρωση 33 ομήρων στο αρχικό στάδιο της κατάπαυσης του πυρός και θα οδηγήσει στην απελευθέρωση των Παλαιστινίων κρατουμένων που κρατούνται στο Ισραήλ.

«Μίλησα με τον υπουργό Μπένι Γκαντζγια τις προσπάθειές μας να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση των ομήρων μέσω μιας άμεσης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός. Συζητήσαμε επίσης τη δέσμευσή μας για την ασφάλεια του Ισραήλ και την επιτακτική ανάγκη να διασφαλίσουμε ότι περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια φτάνει στους αμάχους στη Γάζα», αναφέρει ο Μπλίνκεν σε ανάρτησή του στο Χ.

Το μήνυμα του Αμερικανού ΥΠΕΞ ήταν μέρος μιας συντονισμένης εκστρατείας της κυβέρνησης Μπάιντεν για να εξασφαλίσει μια παύση σε έναν πόλεμο που, λένε αξιωματούχοι της Γάζας, έχει σκοτώσει περισσότερους από 34.000 Παλαιστίνιους. Η αιματοχυσία έχει ταράξει τις αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις και διεισδύει στην εσωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μπλίνκεν κατέστησε επίσης σαφές ότι περίμενε περισσότερα από το Ισραήλ. Μιλώντας σε δημοσιογράφους το βράδυ της Τετάρτης μετά από μια μέρα συναντήσεων με Ισραηλινούς ηγέτες, μεταξύ των οποίων σχεδόν τρεις ώρες με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι οι Ισραηλινοί δεν τον έπεισαν ότι μπορούν να αποτρέψουν την ανθρωπιστική καταστροφή σε περίπτωση χερσαίας εισβολής του στρατού στη Ράφα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.