Εύβοια: Στους επτά οι νεκροί! – Αλλά δύο πτώματα βρέθηκαν μέσα στις λάσπες – Ένας αγνοούμενος (upd)

Εύβοια: Στους επτά οι νεκροί! – Αλλά δύο πτώματα βρέθηκαν μέσα στις λάσπες – Ένας αγνοούμενος (upd)

(upd 20:50): Στους επτά ανέρχονται πλέον οι νεκροί στην Εύβοια, θύματα στο βωμό του κυβερνητικού «Δεν ξέρω, δεν είδα δεν άκουσα» και της ρίψης της συνολικής ευθύνης στην… Εθνικής Μετεωρολογική Υπηρεσία που «δεν ενημέρωσε σωστά».

Όπως ακριβώς έλεγαν οι τότε κυβερνητικοί του ΣΥΡΙΖΑ και στην Μάνδρα και στο Μάτι!

Μάλιστα Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αγνοείται και ένας ακόμη άνθρωπος.

Συγκεκριμένα, το βρέφος και δύο ενήλικες στην περιοχή Πολιτικά, δύο ακόμη στο Μπούρτζι Ευβίας και ακόμη δυο πολίτες από την περιοχή Αμφιθέα. Στην ίδια ανακοίνωση, η Πυροσβεστική ενημερώνει πως αναζητείται ένα ακόμη άτομο.

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή από πυροσβέστες έξω από το σπίτι της, ενώ λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε και ένας άντρας ο οποίος πιθανότατα είναι ο σύζυγος της, 42 ετών, με τον οποίο παραθέριζαν στην περιοχή.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τους νεκρούς στην Εύβοια

«Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, αναφορικά με τα πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 09 Αυγούστου 2020 στην Κεντρική Εύβοια, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 664 κλήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων.

Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 97 παροχές βοηθείας για απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημεία από οχήματα και οικίες και συγκεκριμένα:

το Π.Σ. έχει πραγματοποιήσει 82 απομακρύνσεις ατόμων εκ των οποίων: 54 απομακρύνσεις με επίγεια μέσα και 28 ακόμη με 1 Ε/Π SAR και
το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έχει πραγματοποιήσει 15 απομακρύνσεις ατόμων με 2 Ε/Π SAR.
Χωρίς τις αισθήσεις τους μεταφέρθηκαν επτά (7) άτομα και συγκεκριμένα:

ένα (1) βρέφος και δύο (2) ενήλικες από την περιοχή Πολιτικά
δύο (2) ακόμη ενήλικες από την περιοχή Μπούρτζι καθώς και
δύο (2) ακόμη από την περιοχή Αμφιθέα
Συνεχίζονται οι έρευνες για την αναζήτηση ενός (1) αγνοούμενου ατόμου στην περιοχή Μπούρτζι.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, στις περιοχές που εκδηλώθηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών».

Το μεσημέρι της Κυριακής, επιτέλους εμφανίστηκε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, απλά για να ανακοινώσει όσους νεκρούς ήξερε ότι υπάρχουν μέχρι εκείνη την στιγμή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τριακόσια (300) χιλιοστά βροχής έπεσαν μέσα σε 8 ώρες στην Εύβοια, γεγονός που καταδεικνύει την ένταση του φυσικού φαινομένου, που, ωστόσο, είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.