ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εύβοια: Οι 8 νεκροί «ζητούν» δικαιοσύνη – Εισαγγελική έρευνα για τη νέα «Μάνδρα» και το ναυάγιο του «επιτελικού κράτους»

Εύβοια: Οι 8 νεκροί «ζητούν» δικαιοσύνη – Εισαγγελική έρευνα για τη νέα «Μάνδρα» και το ναυάγιο του «επιτελικού κράτους»

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δ. Προκοπίου έδωσε εντολή για την διενέργεια διπλής εισαγγελικής έρευνας για αδικήματα και σε βαθμό κακουργήματος, ώστε να βρεθούν τα αίτια και να αποδοθούν οι ευθύνες για την τραγωδία στην Εύβοια που δεν μπορεί παρά κάποιος να παρομοιάσει με μια δυστυχώς νέα “Μάνδρα”.

Το “επιτελικό κράτος” πνίγηκε στις λάσπες της νότιας Εύβοιας και η εισαγγελία στην μνήμη των 8 άτυχων πολιτών που βρήκαν τραγικό θάνατο μεταξύ αυτών και ένα βρέφος ξεκινά έρευνα για να διαπιστώσει τα αίτια.

Από την μία θα αναζητηθούν ευθύνες της πυροσβεστικής για παραλείψεις και λάθη στο χειρισμό του φαινομένου και από την άλλη, θα εξεταστεί το ζήτημα των τυχόν αυθαίρετων δομήσεων και των παράνομων επιχωματώσεων στην κοίτη του ποταμού «Λήλαντα».

Η πρώτη παραγγελία για έρευνα δόθηκε στο ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής Χαλκίδας, στο πλαίσιο της οποίας διερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί το κακούργημα της «πρόκλησης πλημμυρών με κοινό κίνδυνο για ανθρώπους και επιγενόμενους θανάτους κατά συρροή» καθώς και όποια άλλα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα προκύψουν.

Η δεύτερη παραγγελία (κατεπείγουσα) στάλθηκε στην πταισματοδίκη Χαλκίδας με αίτημα να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες από πράξεις ή παραλείψεις που ανάγονται σε πιθανές παράνομες επιχωματώσεις ή παράνομες δομήσεις στην κοίτη του ποταμού «Λήλαντα» ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο των πλημμυρών έχει σχέση με τους θανάτους των πολιτών.

Στο πλαίσιο της δεύτερης έρευνας θα αναζητηθούν ευθύνες πέραν των πολιτών που έχτισαν ή μπάζωσαν παράνομα, κυρίως των αρμόδιων υπηρεσιών και στελεχών τους που δεν έπραξαν το καθήκον τους.

Μάλιστα αναμένεται να οριστεί και ειδικός πραγματογνώμονας από τον κατάλογο των πραγματογνωμόνων, ο οποίος θα συντάξει πόρισμα- μελέτη για να διαπιστωθούν οι τυχόν παθογένειες.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως με εντολή του κ. Προκοπίου , αντεισαγγελέας Χαλκίδας θα μεταβεί αύριο στα σημεία των καταστροφών, συνοδευόμενος από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, προκειμένου να διενεργηθεί αυτοψία .

Κύπριος και στενός συνεργάτης των Αναστασιάδη και Κληρίδη ο όγδοος νεκρός

Ο 72χρονος Κυπριος Γιώργος Λιβέρας, αναγνωρίστηκε από συγγενείς του ως ένας εκ των νεκρών από τη θεομηνία στην Εύβοια.

Ο κ.Λιβέρας υπήρξε για χρόνια γενικός διευθυντής του κυβερνώντος κόμματος ΔΗΣΥ της Κύπρου και ήταν φίλος και στενός συνεργάτης τόσο του νυν Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, όσο και του πρώην Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη.

Γιώργος Λιβέρας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βρισκόταν στην Εύβοια για διακοπές και παρασύρθηκε από χείμαρρο, ενω βρισκόταν στο αυτοκίνητο του. Η σορός του βρέθηκε σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από το σημείο που χάθηκε στη θαλάσσια περιοχή των Αγίων Αποστόλων Καλάμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.