ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Χαρδαλιάς για Κυκλώνα «Ιανό»: «Συνεχίζεται η μάχη – Παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή»

Ν.Χαρδαλιάς για Κυκλώνα «Ιανό»: «Συνεχίζεται η μάχη – Παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Ιανός», με τη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου να είναι αυτά που δέχονται το πιο ισχυρό πλήγμα.

Νεότερη ενημέρωση σε σχέση με τον μεσογειακό κυκλώνα παρείχε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, προειδοποιώντας για την κρισιμότητα των επόμενων ωρών.

«Παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφορικά με τον μεσογειακό κυκλώνα Ιανό, προειδοποιώντας πως «το επόμενο 9ωρο θα είναι πολύ κρίσιμο».

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως συνεχίζεται η «μάχη» στα νησιά του Ιονίου, τα οποία επλήγησαν σοβαρά από τον κυκλώνα – ιδίως η Ιθάκη.

Έκανε λόγο για έντονα φαινόμενα στις εν λόγω περιοχές, με ισχυρότατους ανέμους, ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά και διακοπές ρεύματος.

«Γίνεται αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση των προβλήματων», είπε και συνέχισε αναφέροντας πως έχουν «κοπεί» δρόμοι.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Χαρδαλιάς, τις επόμενες ημέρες τα ακραία φαινόμενα θα πλήξουν περιοχές στα νότια και δυτικά της Πελοποννήσου.

Νέο μέτωπο

Ακόμη, ο υφυπουργός γνωστοποίησε πως ένα κομμάτι θερμής αέριας μάζας αποσπάστηκε από τον κυκλώνα, κινείται βορειοανατολικά όπου αναμένεται να ενωθεί με ένα μελτέμι και να δημιουργηθούν έντονα καιρικά φαινόμενα.

Το νέο αυτό μέτωπο θα «χτυπήσει» στην κεντρική Ελλάδα από το μεσημέρι και το απόγευμα.

Τόνισε πως θα επηρεαστεί η Μαγνησία, η Αρκαδία, πιθανώς η Φωκίδα, ενώ από το Σάββατο τα έντονα φαινόμενα θα πλήξουν την Αττική και την Εύβοια. Προειδοποίησε πως αυτές οι περιοχές θα δεχθούν μεγάλο όγκο νερού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι προβλέψεις, όπως είπε, είναι 9ώρου και επεσήμανε πως θα συνεχιστούν οι συσκέψεις για τον συντονισμό δράσεων όλων των αρμόδιων φορέων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.