Γκ.Μαγιορκίνης: «Θα χρειαστεί περισσότερη υπομονή στις μεγάλες πόλεις» – Το φαινόμενο της «αδράνειας»

Γκ.Μαγιορκίνης: «Θα χρειαστεί περισσότερη υπομονή στις μεγάλες πόλεις» – Το φαινόμενο της «αδράνειας»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον καθηγητή Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας

Ο κ. Μαγιορκίνης έκανε λόγο για αύξηση των κρουσμάτων σε όλη την Ευρώπη, ενώ επισήμανε ότι στην Ελλάδα βλέπουμε έναν αριθμό διαγνώσεων που κυμαίνεται από 300 έως 400.

Είναι χαρακτηριστικό πως και στη χώρα μας, η Αττική παραμένει η περιοχή με τις περισσότερες μολύνσεις στη χώρα.

Αναφερόμενος σε νέες έρευνες για την πανδημία, ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε πως φαίνεται ότι το μέγεθος της πόλης ή του χωριού παίζει σημαντικό ρόλο στη δυναμική της επιδημίας.

«Η ταχύτητα ανταπόκρισης είναι αντιστρόφως ανάλογη του πληθυσμού», είπε ο καθηγητής, και εξήγησε πως η εφαρμογή των μέτρων είναι πιο δραστική σε ένα χωριό, σε σύγκριση με μια πόλη με παρόμοιο αριθμό κρουσμάτων.

Όσο μεγαλύτερος ο πληθυσμός που έχει μολυνθεί, τόσο πιο δύσκολα θα επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού. Αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί περισσότερη επιμονή και υπομονή, όπως είπε, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Το φαινόμενο της αδράνειας στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης παρομοίασε την προσπάθεια ανάσχεσης του κορωνοϊού σε μεγάλες πόλεις με το φαινόμενο της αδράνειας. Όπως είπε, όσο μεγαλύτερο είναι το φορτίο τόσο πιο δύσκολο είναι να σταματήσει ένα κινούμενο όχημα.

Αυτό που έχει παρατηρηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, επανέλαβε ο κ. Μαγιορκίνης, είναι η «έξαρση σε μια μικρή πόλη να συμβαίνει γρήγορα και να μαζεύεται γρήγορα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Γκίκας Μαγιορκίνης εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία αναφορικά με τη σταθεροποίηση των νέων μολύνσεων από τον κορωνοϊό τις επόμενες ημέρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.