ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Σεισμός Σάμο: Το ποσό απαίτησης για τις ζημιές εκτιμάται σε 3,46 εκατ. ευρώ

Σεισμός Σάμο: Το ποσό απαίτησης για τις ζημιές εκτιμάται σε 3,46 εκατ. ευρώ

Η έρευνα της ΕΑΕΕ για την εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό που «χτύπησε» τη Σάμο τον Οκτώβριο, ολοκληρώθηκε.

Όπως προέκυψε από την έρευνα σε ό,τι αφορά στις ασφαλίσεις Περιουσίας, επί συνόλου 2.900 ασφαλισμένων κινδύνων στις πληγείσες περιοχές καταγράφτηκαν 180 ζημιές τόσο από την δόνηση όσο και από το μικρής κλίμακας τσουνάμι που ακολούθησε. Το ποσό απαίτησης για τις ζημιές αυτές εκτιμάται συνολικά σε €3,46 εκατ. Παρά το γεγονός ότι η σεισμική δόνηση ήταν ιδιαίτερα ισχυρή (6,7 Richter) οι ζημιές σε νεότερα κτίρια ήταν σχετικά περιορισμένες. Επιπλέον αυτών, καταγράφηκαν 11 ζημιές σε αυτοκίνητα.

Η έρευνα είναι διαθέσιμη σε αυτό το pdf: document

Με αφορμή τα στοιχεία της έρευνας ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ σχολίασε : «Μέσα στο 2020 είχαμε ακόμη μία φυσική καταστροφή, αυτή τη φορά σεισμική δόνηση που επηρέασε κυρίως τη Σάμο αλλά και τα γύρω νησιά. Και σε αυτή την περίπτωση η ασφαλιστική αγορά απέδειξε ότι διαθέτει την οργάνωση, την τεχνογνωσία και την ετοιμότητα να διαχειρίζεται αποτελεσματικά και άμεσα την καταγραφή των ζημιών και τις αιτήσεις αποζημιώσεων των ασφαλισμένων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως είναι γνωστό η Ελλάδα είναι μεταξύ των 6 πιο σεισμογενών χωρών στον κόσμο. Παρόλ’ αυτά η περιουσία των πολιτών είναι πρακτικά ανασφάλιστη, καθώς μόνο το 15% των κατοικιών είναι ασφαλισμένα για πυρκαγιά, κλοπή και φυσικές καταστροφές όπως σεισμό, πλημμύρα κ.ά. Και αυτό αποδείχτηκε και στην περίπτωση της Σάμου, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον 1000 ζημιές σε κατοικίες έχουν καταγραφεί από τους αρμόδιους φορείς. Επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά η ανάγκη να δοθούν κίνητρα ώστε να κλείσει το κενό προστασίας στη χώρα μας, δηλαδή να ασφαλιστούν και να προστατεύσουν την περιουσία τους περισσότεροι πολίτες.».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.