Καραντίνα μέχρις εσχάτων σε Μάνδρα, Ελευσίνα και Ασπρόπυργο λόγω «εξειδικευμένου πληθυσμιακού προφίλ» (Ρομά)

Καραντίνα μέχρις εσχάτων σε Μάνδρα, Ελευσίνα και Ασπρόπυργο λόγω «εξειδικευμένου πληθυσμιακού προφίλ» (Ρομά)

Η κυβέρνηση αποφάσισε πως από αύριο στις 6 το πρωί και για 7 ημέρες η δυτική Αττική και συγκεκριμένα η Μάνδρα, η Ελευσίνα και ο Ασπρόπυργος μπαίνουν σε αυστηρότερο lockdown, λόγω ύπαρξης «εξειδικευμένου πληθυσμιακού προφίλ», εννοώντας φυσικά τους Ρομά που κατοικούν στην περιοχή και εμφανίζονται «προβληματικοί» στην τήρηση στοιχειωδών μέτρων υγιεινής.

Τις σχετικές ανακοινώσεις τις έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, που πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα έκτακτη ενημέρωση.

Όπως απόκάλυψε από χθες το pronews.gr στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» (σύμφωνα με τους «ειδικούς») «συμπτωματικά» υπάρχουν μεγάλοι πληθυσμοί «ειδικών ομάδων», όπως οι παράνομοι μετανάστες των hot spot και οι Ρομά.

Πληθυσμοί που δεν πειθάρχησαν, ούτε πειθαρχούν, ούτε πρόκειται να πειθαρχήσουν έστω στο ελάχιστο στα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής (όχι για τα «εξεζητημένα» που ζητούσαν οι «ειδικοί»).

Έτσι σήμερα ήρθε ο Νίκος Χαρδαλιάς για να μας επιβεβαιώσει, καθώς ανακοίνωσε νέα μέτρα και αυστηρότερο lockdown για τις συγκεκριμένες περιοχές. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε χαρακτηριστικά πως «αποφασίζουμε την εφαρμογή αυστηρού ολικού Lockdown στις περιοχές της Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα σε Ασπρόπυρο, Ελευσίνα και Μάνδρα/Βίλια» και στη συνέχεια ανακοίνωσε μία σειρά από νέα μέτρα.

Tα νέα μέτρα

  • Επέκταση απαγόρευσης από τις 6 το απόγευμα ως 5 το πρωί εξαιρουμένων των εργαζομένων και μόνο
  • Αναστολή λειτουργίας του Click Away, των κομμωτηρίων, των καταστημάτων περιποίησης νυχιών, των βιβλιοπωλείων
  • Αναστολή εκκλησιαστικών τελετών με εξαίρεση κηδείες παρουσία στενών συγγενών. Απαγορεύεται η προσέλευση σε ναούς ακόμη και για προσωπική λατρεία.
  • Ελέγχους με χρήση rapid test και καθετοποιημένη ιχνηλάτηση των στενών επαφών
  • Αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών για τους δήμους αυτούς. Τεστ σε μικροπωλητές ως προϋπόθεση για την μετάβαση σε άλλες περιοχές
  • Εντατικοποίηση ελέγχων στους εργαζόμενους που διαμένουν στις περιοχές αυτές
  • Μοριακός έλεγχος κάθε 5 μέρες στα γηροκομεία σε φιλοξενούμενους και προσωπικό
  • Διανομή μασκών με φροντίδα της τοπικής αυτοδιοίκησης στους πολίτες της περιοχής
  • Απομόνωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, όταν κρίνεται πως η κατ’ οίκον απομόνωση δημιουργεί συνθήκες μετάδοσης του ιού εντός της οικίας.

Δείτε τις δηλώσεις

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.