ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Εκτέλεση» των Ελλήνων λόγω της αποτυχίας της κυβέρνησης: Αυτά είναι όλα τα νέα μέτρα «ασφυξίας»

«Εκτέλεση» των Ελλήνων λόγω της αποτυχίας της κυβέρνησης: Αυτά είναι όλα τα νέα μέτρα «ασφυξίας»

Νέα ασφυκτικά μέτρα σε βάρος των Ελλήνων πολιτών αποφάσισε η κυβέρνηση, υπό τον μανδύα της «επιτροπής των ειδικών», με το ουσιαστικό κλείσιμο εκ νέου της αγοράς (μόνο το «ανέκδοτο» του clickaway παρέμεινε) και την είσοδο στις «κόκκινες» περιοχές ολόκληρων πόλεων και την παραδοχή ότι όλα τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι στιγμής, έχουν αποτύχει.

Και όμως επιμένουν πάλι στα ίδια μέτρα ή σε ακόμα σκληρότερα, καταδικάζοντας σε αργό θάνατο, εμπόριο, εστίαση, την ζωή των Ελλήνων, γενικά και δεν εξηγεί κανένας γιατί συμβαίνει αυτό, αφού τα στοιχεία δεν τα δικαιολογούν.

Κλειστά θα παραμένουν κάθε Σάββατο μέχρι νεωτέρας κομμωτήρια και καταστήματα για περιποίησης νυχιών σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Το Σάββατο θα είναι κλειστά και θα λειτουργούν μόνο σούπερ μάρκετ, φούρνοι βενιζινάδικα, καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία.

Κομμωτήρια και υπηρεσίες περιποίησης θα λειτουργούν αποκλειστικά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7 το πρωί και έως τις 8 το απόγευμα.

Ανοιχτά παραμένουν νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια στις «κόκκινες» Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Να σημειωθεί ότι στις κόκκινες περιοχές: Δήμος Εορδαίας, Δήμος Θηβαίων,Δήμος Τανάγρας, Δήμος Σπάρτης, Δήμος Ζακύνθου,Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, ο Δήμος Ρεθύμνης Δήμος Πύδνας-Κολινδρού, Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων , Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Δήμος Τεμπών τα σχολεία θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση.

Στους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης αναστέλλεται, επίσης, η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών.

Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

Να σημειωθεί ότι τα Δημοτικά Σχολεία και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν στους δήμους Μυκόνου και Θήρας μόνο, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, από το Υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων προχώρησε στην ανακοίνωση των νέων μέτρων τα οποία τίθεται σε ισχύ από αύριο, Σάββατο (06/02) στις 06.00 και θα ισχύουν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Αυτά είναι:

– Κάθε Σάββατο και Κυριακή η απαγορεύεται η μετακίνηση των Ελλήνων. Θα γίνεται μόνο με SMS και για τους 6 λόγους που συνοδεύουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 6 το απόγευμα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 6 το απόγευμα και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.

– Παραμένει η αναστολή λειτουργίας των Λυκείων δια ζώσης και λειτουργία των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών με φυσική παρουσία. Αλλά κλείνουν την πόρτα στα Πανεπιστήμια στο 30% των μαθητών της Γ’Λυκείου με το νομοσχέδιο της Κεραμέως.

– Απαγόρευση της λειτουργία του λιανεμπορίου και των δραστηριοτήτων. Παραμένει η μέθοδος της παράδοσης εκτός και μόνο.

– Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ στις κόκκινες περιοχές, κλείνουν

– Το λιανεμπόριο κλείνει και θα λειτουργεί όποιος θέλει και αντέχει από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και μόνο με cklickaway. Το Σάββατο παραμένουν κλειστά.

– Το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο και από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

– Κλείνουν οι λαϊκές αγορές τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο.

– Παραμένουν ουσιαστικά κλειστές οι εκκλησίες (μέχρι 9 άτομα).

Τα μέτρα αυτά ισχύουν από αύριο το πρωί στις 6 και ως τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.

Τι ισχύει από το πρωί του Σαββάτου στις «κόκκινες» περιοχές πλην Αττικής, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής που ισχύουν οι ανωτέρω απαγορεύσεις.

– Εκτός από το λιανεμπόριο κλείνουν οι κατηγορίες των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ.

– Αναστέλλεται, επίσης, η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλε-εκπαίδευσης. Να σημειωθεί ότι τα Δημοτικά Σχολεία και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν στους δήμους Μυκόνου και Θήρας μόνο, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά.

– Ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις από και προς τους δήμους – η είσοδος και η έξοδος από αυτούς του πέντε δήμους επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας.

– Αναστέλλεται, επίσης, η λειτουργία των Δικαστηρίων.

– Δεν επιτρέπεται, επίσης, η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, με εξαίρεση τις κηδείες, καθώς και η ατομική προσευχή.

– Αναστέλλεται και η οικοδομική δραστηριότητα για τις επόμενες 15 ημέρες.

Στις «κόκκινες» περιοχές με ότι αυτό συνεπάγεται από αύριο και για επτά ημέρες είναι και οι παρακάτω:

Δήμος Εορδαίας,
Δήμος Θηβαίων,
Δήμος Τανάγρας,
Δήμος Σπάρτης,
Δήμος Ζακύνθου,
Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου,
Δήμος Ρεθύμνης
Δήμος Πύδνας-Κολινδρού
Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και
Δήμος Τεμπών


Περαιτέρω μέτρα ανακοινώνει αυτή την στιγμή η κυβέρνηση τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει καταλήξει στην απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 18:00 τα Σαββατοκύριακα στις κόκκινες περιοχές ενώ διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους λοιμωξιολόγους για το αν θα πρέπει να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία, ενώ σημαντικό σημείο τριβής παραμένει το λιανεμπόριο και μάλλον οδηγούμαστε σε κλείσιμο των καταστημάτων στο Σαββατοκύριακο.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε πως τα δημοτικά και τα γυμνάσια θα παραμείνουν ανοιχτά.

Παράλληλα η κα. Παπαευαγγέλου τόνισε πως γειτονιές της Αττικής υπάρχουν περίπου 4.400 περίπου ενεργά κρούσματα, μία αύξηση 60% μετά την εφαρμογή του μερικού lockdown.

Ρέθυμνο, Πιερία, Ημαθία, Ανδραβίδα, Τέμπη, προστίθενται στις «κόκκινες» περιοχές. Σαντορίνη, Μύκονος, Πάτρα, Χαλκίδα, Άγιος Νικόλαος Λασηθίου, αναστέλλεται η λειτουργία λιανεμπορίου, δικαστηρίων, εκκλησιών, κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής, η οικοδομική δραστηριότητα κλπ.

Δείτε το live:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.