ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στην Κερατέα: Είχε δοθεί εντολή για εκκένωση της περιοχής (upd)

Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στην Κερατέα: Είχε δοθεί εντολή για εκκένωση της περιοχής (upd)

(Ανανέωση 13:07) Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά, παρόλα αυτά παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο.


(Αρχικό κείμενο) «Συναγερμός» σήμανε ξανά στην Πυροσβεστική καθώς μεγάλη φωτιά ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης στην Κερατέα, η οποία μάλιστα βρίσκεται κοντά σε σπίτια!

Στο σημείο έσπευσαν αρχικά 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ωστόσο οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί σημαντικά και επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 17 οχήματα.

Παράλληλα, έχουν απογειωθεί και κάνουν ρίψεις από αέρος δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά καίει στην περιοχή Ρουμουντί, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως ξέσπασε σε οικοπεδικό χώρο.

Οι φλόγες είναι κοντά σε σπίτια, ενώ πυροσβέστης που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, δήλωσε αισιόδοξος για τη συνέχεια της επιχείρησης καθώς δεν φυσάει.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς επεσήμανε πως οι φλόγες είναι 5 με 6 μέτρα κοντά από τα σπίτια.

Στάθηκε, όμως, στο ότι στην περιοχή δεν φυσάει πολύ και εξέφρασε την πεποίθησή του πως η φωτιά «θα τεθεί υπό έλεγχο».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης του οικισμού Ρουμουντί και απομακρύνθηκαν 10-15 άτομα.

Όπως ανέφεραν αρμόδιοι αξιωματικοί, φαίνεται προς το παρόν ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς, ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση της.

Η περιοχή που καίει η φωτιά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.