ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ξεκινά η Επιχείρηση «Δρυάδες» από την Πολιτική Προστασία για την αντιπυρική θωράκιση της Αττικής

Ξεκινά η Επιχείρηση «Δρυάδες» από την Πολιτική Προστασία για την αντιπυρική θωράκιση της Αττικής

Η Επιχείρηση Δρυάδες ξεκινά την Δευτέρα κάτω από την απόλυτη ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας στις 18 περιοχές της Αττικής που εμφανίζουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς, οι οποίες προσδιορίστηκαν σε συνέχεια προσομοιώσεων και κατέστη σαφές ότι υπό συγκεκριμένες συνθήκες, θα ήταν δυνατό να απειληθούν ανθρώπινες ζωές.

Η Επιχείρηση αφορά σε εργασίες καθαρισμών, απομάκρυνση εύφλεκτης ύλης, καθώς και διάνοιξης και συντήρησης δρόμων πρόσβασης για τα οχήματα πυρόσβεσης στις ακόλουθες περιοχές: Κάτω Ποσειδωνία και Διόνυσος Κερατέας του Δήμου Λαυρεωτικής, Αυλάκι και Χαμολιά του Δήμου Μαρκοπούλου, Αγία Κυριακή – Αγία Τριάδα του Δήμου Σπάτων/Αρτέμιδας και του Δήμου Ραφήνας/Πικερμίου, όπως και Διώνη, Καλλιτεχνούπολη του Δήμου Ραφήνας/Πικερμίου, Άγιος Ανδρέας και Σχινιάς – Δικαστικά του Δήμου Μαραθώνα, Δροσιά – Διόνυσος – Εκάλη του Δήμου Διονύσου και Δήμου Κηφισιάς, Πανόραμα Αγίων Αποστόλων, Βλαστός Καλάμου, Ιπποκράτειος Πολιτεία του Δήμου Ωρωπού, Θρακομακεδόνες του Δήμου Αχαρνών, Αγία Σωτηρία, Οικισμός ΤΙΤΑΝ, Πόρτο Γερμενό και Άγιος Νεκτάριος Βιλίων του Δήμου Μάνδρας/Ειδυλλίας, καθώς και Περιστέρια του Δήμου Σαλαμίνας.

Με ταχύτατους ρυθμούς κινήθηκε η όλη διαδικασία τόσο από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας όσο και των δασικών υπηρεσιών, οι οποίες συγκεκριμενοποιήθηκαν οι περιοχές όπου απαιτείται να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις αντιπυρικής θωράκισης, ενώ στη συνέχεια προσδιορίστηκε ο βέλτιστος τρόπος υλοποίησης αυτών.

H έναρξη της Επιχείρησης Δρυάδες επισφραγίστηκε με τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά με τους 11 Δημάρχους των παραπάνω περιοχών, στους οποίους δόθηκαν πλήρεις τεχνικοί φάκελοι, καθώς ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες τεχνικές εκθέσεις και η διαβούλευση/διαπραγμάτευση με τις εργοληπτικές εταιρείες που θα αναλάβουν τα έργα.

Τη σύσκεψη αυτή διαδέχθηκε η σημερινή συνάντηση του Νίκου Χαρδαλιά με τους τρεις Γενικούς Διευθυντές Δασών της Αττικής, ενώ έχουν επίσης λάβει επίσημη σχετική ενημέρωση το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τα Δασαρχεία της Αττικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.