ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Απόκοσμες εικόνες από τη φωτιά στα Μάνδρα: Καπνοί έκαναν τη μέρα, νύχτα

Παντού μόνο καπνός

Απόκοσμες εικόνες από τη φωτιά στα Μάνδρα: Καπνοί έκαναν τη μέρα, νύχτα

Εικόνες που «λένε» πολλά για την καταστροφή που έχει προκαλέσει η φωτιά που ξέσπασε χθες (17/7) στα Δερβενοχώρια και έως σήμερα, 24 και πλέον ώρες μετά, όχι μόνο δεν έχει ελεγχθεί αλλά έχει «περάσει» στη Μάνδρα, έχει κάψει σπίτια, έχει καταστρέψει περιουσίες. 

Ο καπνός από τη φωτιά σκεπάζει τα πάντα. Χάθηκαν ο ουρανός, ο ήλιος, ο ορίζοντας. Παντού μόνο καπνός. Και οι κάτοικοι της Μάνδρας να προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν. Κι ας τους παρακαλούσαν οι αρχές να φύγουν.

Ελικόπτερα ξεπρόβαλαν μέσα στους πυκνούς καπνούς για να κάνουν ρίψεις μήπως και αντιμετωπιστεί η φωτιά. Αλλά η πύρινη λαίλαπα συνέχιζε αχόρταγη να κατατρώει στρέμματα πρασίνου, σπίτια, περιουσίες.

Όσοι πείστηκαν να φύγουν, ανέβηκαν πιο ψηλά για να κοιτούν από μακριά τα ελικόπτερα να δίνουν μάχη για να σβήσουν τη φωτιά. Αλλά ο καπνός κάλυπτε τα πάντα.

Οι εικόνες του πρακτορείου Reuters από τη Μάνδρα είναι απόκοσμες. Και αποτυπώνουν συγκλονιστικά το μέγεθος της καταστροφής. Και θλίψης για τα όσα παραδίδονται στις φλόγες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.