ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Εφιαλτική η κατάσταση στη Δαδιά – Η φωτιά καίει ότι έχει απομείνει – Καίγονται αρχέγονα δέντρα

Οι δυνάμεις επιχειρούν μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιάς, Δαδιάς, Κοτρωνιάς, Σιδηρού και Γιαννούλη

Εφιαλτική η κατάσταση στη Δαδιά – Η φωτιά καίει ότι έχει απομείνει – Καίγονται αρχέγονα δέντρα

Σε πύρινο κλοιό παραμένει ο Έβρος με τα μέτωπα της φωτιάς να είναι ανάμεσα σε Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη. Η πυρκαγιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο για 14η νύχτα απειλώντας πλέον και ότι έχει απομείνει από το άλλοτε  δάσος της Δαδιάς.

Το μόνο «θετικό», ότι οι άνεμοι έχουν στρέψει την πυρκαγιά σε αντίθετη κατεύθυνση από έξι κατοικημένες περιοχές που νωρίτερα βρέθηκαν σε κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα παρουσιάζει μικρή βελτίωση σε σχέση με το βράδυ της Πέμπτης, όπου οι φλόγες είχαν ζώσει το Σουφλί.

Πληροφορίες της ΕΡΤ ανέφεραν πως στο συντονιστικό κέντρο, όπου και υπήρξε σύσκεψη το βράδυ της Παρασκευής, αποφασίστηκε οι επίγειες δυνάμεις να «περιμένουν» τη φωτιά στο ρέμα της Δαδιάς, γνωστό και ως «Διαβολόρεμα», όπου και έχει δημιουργηθεί μια τεράστια αντιπυρική ζώνη. Εκεί παρεμβαίνουν οι επίγειες δυνάμεις και σταματούν κάθε προσπάθεια να περάσει η φωτιά προς τους οικισμούς.

Η φωτιά κατακαίει ότι έχει απομείνει

Η πιο ανησυχητική εξέλιξη των τελευταίων ωρών ήταν ότι η φωτιά έχει φτάσει στον μικρό «πυρήνα» του δάσους της Δαδιάς, εκεί όπου καίγονται αρχέγονα δέντρα μαύρης πεύκης και φωλιές σπάνιων αρπακτικών πουλιών σε μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές διεθνώς, στο Εθνικό Πάρκο. Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν.

Το πιο ενεργό μέτωπο πίσω από την Δαδιά

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, το απόγευμα της Παρασκευής, στον Έβρο, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν κυρίως μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρό και Γιαννούλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.