ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: Συνεχίζεται η μάχη στη Δαδιά με διάσπαρτες εστίες

Όπως είπε ο κ. Αρτοποιός το νότιο, νοτιοδυτικό μέτωπο της φωτιάς παρουσιάζει πλέον καλή εικόνα

Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: Συνεχίζεται η μάχη στη Δαδιά με διάσπαρτες εστίες

Συνεχίζεται η μεγάλη μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων για την φωτιά στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς με τον εκπρόσωπο τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγό Ιωάννη Αρτοποιό, να επισημαίνει ότι η μάχη πλέον δίδεται με τις πολλές μικρές διάσπαρτες εστίες που βρίσκονται μέσα στον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου.

Όπως είπε ο κ. Αρτοποιός το νότιο, νοτιοδυτικό μέτωπο της φωτιάς παρουσιάζει πλέον καλή εικόνα και η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων, επίγειων και εναέριων, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Σημείωσε επίσης ότι η μάχη αυτή αφορά και με τις δεκάδες διάσπαρτες μικροεστίες (καντυλάκια).

Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι προσπάθειες που κάνει ο στρατός σε συνεργασία με τα μηχανήματα της Περιφέρειας και των υλοτόμων για τη  διάνοιξη των αντιπυρικών ζωνών.

Όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική,  1185 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν την τελευταία εβδομάδα στην χώρα μας. Οι 345 ήταν δασικές και 840 αστικές.

Ο κ. Αρτοποιός ανέφερε επίσης ότι από τις 22/7 έχουν γίνει 9 συλλήψεις  για εμπρησμούς είτε από πρόθεση είτε από αμέλεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου)
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.