ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Επιμένουν στην επιτροπή Γεραπετρίτη παρά το φιάσκο: «Θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο διερεύνησης της αλήθειας»

«Σε ένα με δύο χρόνια θα έχει τοποθετηθεί το σύστημα αυτομάτου ελέγχου της κυκλοφορίας»

Επιμένουν στην επιτροπή Γεραπετρίτη παρά το φιάσκο: «Θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο διερεύνησης της αλήθειας»

Παρά το φιάσκο που προκλήθηκε από την παραίτηση του καθηγητή Θανάση Ζηλιασκόπουλου από την τριμελή «υπερκομματική», όπως την χαρακτηρίζει η κυβέρνηση, επιτροπή Γεραπετρίτη η οποία συστάθηκε από τον… ίδιο τον υπουργό Μεταφορών, ένα από τα τρία μέλη της σε δηλώσεις του ανέφερε ότι θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο στην «διερεύνηση της αλήθειας».  

Για το δυστύχημα με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη με τους δεκάδες νεκρούς αναφέρθηκε ο Βασίλης Προφυλλίδης, καθηγητής της Συγκοινωνιακής Τεχνικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και μέλος της επιτροπής διερεύνησης.

Ο κ. Προφυλλίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 δεν θέλησε να σχολιάσει την παραίτηση του Θανάση Ζηλιασκόπουλου από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Αναφορικά με το έργο της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και την έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη ο κ. Προφυλλίδης υπογράμμισε ότι «θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο διερεύνησης της αληθείας για την τραγωδία στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό».

Ο κ. Προφυλλίδης, επισήμανε ότι «το σιδηροδρομικό σύστημα είναι εξαιρετικά σύνθετο σύστημα, σε αντίθετο με τα οδικό».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «το σύστημα αυτόματου ελέγχου της κυκλοφορίας των τρένων επιτρέπει σε ένα κεντρικό σύστημα να ελέγχει πότε ένας συρμός που κινείται δεν ακολουθεί τους κανονισμούς για να κινηθεί και αυτομάτως το σταματά. Αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο να υλοποιηθεί αν όχι σε κάποιους μήνες αλλά σε  1με 2 χρόνια».

«Αυτά τα συστήματα έχουν βαθμό αστοχίας απειροελάχιστο», τόνισε ακόμα ο κ. Προφυλλίδης.

Σημειώνεται ότι στη θέση του παραιτηθέντος Θανάση Ζηλιασκόπουλου τοποθετήθηκε ο κ. Χρήστος Πυργίδης, καθηγητής σιδηροδρομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.