ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Φωτιά στα Πιέρια Όρη – Δασάρχης: «Είναι έρπουσα – Έφτασε στα όρια του νομού Κοζάνης»

Η πυρκαγιά συνεχίζει να καίει για τρίτη μέρα

Φωτιά στα Πιέρια Όρη – Δασάρχης: «Είναι έρπουσα – Έφτασε στα όρια του νομού Κοζάνης»

Ο δασάρχης Πιερίας Πέτρος Παπαπέτρου μιλώντας για την πυρκαγιά που συνεχίζει να καίει για τρίτη μέρα στην θέση «Καρακατσάνα», ανέφερε πως «η φωτιά ξεκίνησε στα Πιέρια Όρη πάνω από τον οικισμό Ρητίνη Πιερίας σε υψόμετρο 1100 μέτρων την Κυριακή το μεσημέρι, και έφτασε μέχρι την κορυφογραμμή στα 1900 μέτρα σχεδόν στα όρια του νομού Κοζάνης».

Σύμφωνα με τον δασάρχη «η πυρκαγιά είναι επί το πλείστον έρπουσα, που σημαίνει ότι είναι κάτω από τα δέντρα και καίει την παρεδάφια βλάστηση.

Η φωτιά σε λίγα σημεία μετατράπηκε σε επικόρυφη, δηλαδή να καίει τις κορυφές δέντρων.

Ακόμα όμως και σε αυτές τις λίγες περιπτώσεις η φωτιά επεκτάθηκε μόνο στα κωνοφόρα λόγω του ότι είναι πιο εύφλεκτα, ενώ τα πλατύφυλλα δεν υπέστησαν καμία ζημιά».

Οι πυροσβεστικες δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή από την Κυριακή με επίγεια και εναέρια μέσα και σήμερα από νωρίς το πρωί συμμετέχουν στην κατάσβεση και 3 πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άμεσα κινητοποιήθηκαν από τη δασική υπηρεσία οι κάτοικοι και οι δασικοί συνεταιρισμοί των όμορων οικισμών (Ρητίνη, Ελατοχώρι, Αγ. Δημήτριος, Λιβάδι κ.α.) οι οποίοι βοήθησαν στη διάνοιξη 3 αντιπυρικών ζωνών που δημιουργήθηκαν από τη Δασική Υπηρεσία μαζί με μηχανήματα έργου του Δήμου και της Περιφέρειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.