ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Φωτιά στη Μαγνησία: «Kαρκινογόνες ουσίες μπορεί να περάσουν στο υπέδαφος με την πρώτη βροχή»

«Όλες οι χώρες, οι οποίες έχουν περάσει τέτοιες πυρκαγιές πρέπει να απομακρύνουν γρήγορα την καύσιμη ύλη»

Φωτιά στη Μαγνησία: «Kαρκινογόνες ουσίες μπορεί να περάσουν στο υπέδαφος με την πρώτη βροχή»

Ο καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών – Τοξικολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ακαδημίας Επιστημών Δημήτρης Κουρέτας, τονίζει το πόσο σοβαρές μπορεί να είναι οι συνέπειες από τη μη απομάκρυνση της καύσιμης ύλης, μετά τη μεγάλη φωτιά στη Μαγνησία.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο κ. Κουρέτας εξηγεί ότι οι καρκινογόνες ουσίες από τα καμένα, θα περάσουν στο υπέδαφος, με την πρώτη βροχή.

«Σε όλες τις χώρες, οι οποίες έχουν περάσει τέτοιες πυρκαγιές και τέτοιες φωτιές το νούμερο ένα πράγμα που κάνουνε, είναι να απομακρύνουν γρήγορα την καύσιμη ύλη, αφού γίνουν όλες οι απαραίτητες μετρήσεις στο Πεδίο σε διάφορα σημεία να γίνει μία χαρτογράφηση, ώστε ειδικά συνεργεία να ολοκληρώσουν το έργο της απομάκρυνσης. Πρέπει να βρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται γι’ αυτή τη δράση αποκατάστασης, η οποία θα πρέπει να γίνει σε πάχος περίπου 15 km, διότι αν αρχίσει να βρέχει όλο αυτό το πράγμα, οι καρκινογόνες ουσίες που έχουν αφήσει πάνω στο χώμα στα καμένα θα πάνε στο νερό.

Οι ενέργειες αυτές οφείλουν να γίνουν μέσα στο επόμενο 15νθημερο, αν δεν έπρεπε αυτή την στιγμή να έχουν ξεκινήσει παίρνοντας δείγματα για να φτιαχτεί το μοντέλο. Υπάρχουν ειδικά εργαστήρια στην Ευρώπη που φτιάχνουν μοντέλα και είναι απαραίτητο να γίνει. Είμαστε Αφρική είμαστε Κίνα της εποχής ΄80 στην μεθοδολογία. Οι σύγχρονες Ευρωπαϊκές χώρες κάνουν αυτό που σας είπα. Να το ρωτήσετε αυτό σας παρακαλώ πολύ δημόσια. Ποιο το πρόγραμμα δράσης για την αποκατάσταση της απομάκρυνσης της καύσιμης ύλης που είναι γεμάτο καρκινογόνα και που θα πάει στα νερά. Πώς θα γίνει; Θα μας το πούνε; Η Αντιπεριφερειάρχης (;) ο Περιφερειάρχης (;) η Αποκεντρωμένη (;)… Δεν ξέρω ποιος έχει την ευθύνη. Αυτό που συνέβη στην Αγχίαλο είναι πρωτοφανές στην ιστορία. Θα γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες κάποια στιγμή. Αλλά το ζήτημα είναι τώρα τι γίνεται με τα μέτρα, ποια είναι η διαχείριση σε όλα τα επίπεδα με πρώτο και βασικότερο την προστασία της Δημόσιας Υγείας μέσα από δράσεις που συμβαίνουν ή που πρέπει να συμβούν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.