ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Φωτιά στη Ρόδο: Ο πρώτος απολογισμός της καταστροφής – «Κάηκαν αρκετά στρέμματα παρθένου δάσους»

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα

Φωτιά στη Ρόδο: Ο πρώτος απολογισμός της καταστροφής – «Κάηκαν αρκετά στρέμματα παρθένου δάσους»

Για τρίτη ημέρα καίει η μεγάλη φωτιά στη Ρόδο παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες σήμερα πρόκειται να ενισχυθούν και πολλοί εθελοντές που έχουν σπεύσει με μηχανήματα και υδροφόρες.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβέστες και οι εθελοντές έδωσαν μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά, ενώ βοήθησαν και οι καιρικές συνθήκες. Από νωρίς το πρωί έχουν ξεκινήσει οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης αξιωματικών Πυροσβεστικής Κώστα Τσίγκα η φωτιά στη Ρόδο βρίσκεται σε ύφεση. Ο Κ.Τσίγκας είπε πως σύμφωνα με αξιωματικούς στο πεδίο η φωτιά που ξεκίνησε το βράδυ της 18ης Ιουλίου από τον Απόλλωνα Ρόδου, βρίσκεται σε ύφεση και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη να την θέσουν υπό έλεγχο.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 28 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα από την Σάμο, ενώ από αέρος 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Σημαντική είναι και η συμβολή των εθελοντικών ομάδων.

Η πυρκαγιά στην κεντρική Ρόδο καίει πυκνό και παρθένο πευκοδάσος με μεγάλα δένδρα. Σκαπτικά μηχανήματα άνοιξαν αντιπυρικές ζώνες για να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς. Εκκενώθηκαν τα χωριά Σαλάκος, Ελεούσα και Διμιλιά που είναι κοντά στον ορεινό όγκο του προφήτη Ηλία και ένα ιστορικό ξενοδοχείο Έλαφος που βρίσκεται στην περιοχή.

Για την εξέλιξη των προσπαθειών των πυροσβεστικών δυνάμεων μίλησε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος λέγοντας ότι η χθεσινή ήταν μια καλή νύχτα. Όχι μόνο δεν ξέφυγε η φωτιά αλλά η εικόνα είναι πολύ καλύτερη το πρωί» δήλωσε αποκαλύπτοντας ότι με το πρώτο φως της ημέρας πετούν τα εναέρια μέσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.