ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Φωτιά στον Έβρο: «Μπορεί να προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι» λέει ο Δ.Καιρίδης

«Τα δάση μας παράγουν βιομάζα, δεν μπορεί αυτή να αφήνεται και να γίνεται στη συνέχεια προσάναμμα»

Φωτιά στον Έβρο: «Μπορεί να προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι» λέει ο Δ.Καιρίδης

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης παραχώρησε συνέντευξη στο MEGA για τις φωτιές που καίνε την χώρα μας για Πέμπτη συνεχόμενη μέρα.

«Είχαμε φέτος ένα δύσκολο μετεωρολογικά καλοκαίρι, το ξηρότερο, το θερμότερο, το πιο ευνοϊκό για τέτοιου τύπου πυρκαγιές. Εντάσσεται μέσα στην ευρύτερη κλιματική αλλαγή… είναι ένα διεθνές πρόβλημα. Προφανώς όταν έχουμε 20, 30, 40, 50 πυρκαγιές την ημέρα, μπορούν αρκετές από αυτές να αντιμετωπιστούν κάποιες ωστόσο ξεφεύγουν και έχουμε αυτά τα πολύ δραματικά αποτελέσματα» δήλωσε αρχικά ο υπουργός.

Σχετικά με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τις 472 φωτιές που εκδηλώθηκαν στον Ασπρόπυργο από την 1η Μαΐου είπε: «Προφανώς τις 471 τις προλάβαμε, ήταν η μία η οποία ξέφυγε και είχε το μεγάλο πρόβλημα. Πρέπει να γίνουν πάρα πολλά σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης… υπάρχουν ορισμένοι Δήμοι που έχουν προχωρήσει… χρειάζεται να ξαναδούμε τον τρόπο αξιοποίησης της βιομάζας των δασών. Τα δάση μας παράγουν βιομάζα, δεν μπορεί αυτή να αφήνεται και να γίνεται στη συνέχεια προσάναμμα».

«Η κυβέρνηση έχει ξοδέψει πάρα πολλά»

Σε ό,τι αφορά τα μέσα κατάσβεσης των πυρκαγιών ο υπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση έχει ξοδέψει πάρα πολλά και «φέτος έχοντας δει τα στοιχεία πρόσφατα και σε εναέρια μέσα και σε ενοικιάσεις μέσων και σε προσλήψεις, προφανώς δεν ήταν αρκετά. Εκ του αποτελέσματος θα κριθούμε όλοι» σημείωσε.

Έβρος και παράνομοι αλλοδαποί

Ερωτώμενος για το τελευταίο περιστατικό στον Έβρο με τους πολιτοφύλακες και για το ενδεχόμενο η φωτιά να προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι ο κ. Καιρίδης είπε:

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι η φωτιά μπορεί να προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι και είναι κάτι το οποίο διερευνά η Πυροσβεστική διότι εάν δείτε πώς εξελίσσονταν οι φωτιές ήταν σαν κάποιος περπατούσε και να τις έβαζε από τον κεντρικό Έβρο προς την Αλεξανδρούπολη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτό το έκτροπο, που περιγράψατε, με την αυτοδικία την οποία προφανώς όλοι καταδικάζουμε, παρ’ όλο που και εγώ, ομολογώ, ότι συμμερίζομαι την αγωνία και την ανησυχία των πολιτών μας στον Έβρο, οι οποίοι υπέστησαν πολλά και βρίσκονται σε μια ψυχική αναταραχή» προσέθεσε ο υπουργός

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.