ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιωάννινα: Έσβησε η φωτιά στη Βάλια Κάλντα μετά από 16 μέρες

Έκαψε χαμηλή βλάστηση και τα ξερόκλαδα

Ιωάννινα: Έσβησε η φωτιά στη Βάλια Κάλντα μετά από 16 μέρες

Πλήρης είναι, πλέον, η κατάσβεση της πυρκαγιάς στον εθνικό δρυμό της Βάλια Κάλντα, ανάμεσα στην Βωβούσα Ιωαννίνων και το Περιβόλι Γρεβενών, προς την πλευρά που γειτνιάζει με το Αρκουδόρεμα.

Η φωτιά κατασβέστηκε πλήρως μετά από 16 ημέρες, ενώ την τελευταία βδομάδα υπήρχαν μόνο μικρές εστίες.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών Αντώνης Καλαϊδόπουλος είπε πως «η φωτιά έχει σβήσει», ενώ στο σημείο παραμένει πενταμελής ομάδα πεζοπόρου τμήματος πυροσβεστών, έως ότου δοθεί το σήμα της πλήρους κατάσβεσης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι χθες υπήρξαν έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή του εθνικού δρυμού, γεγονός που διευκόλυνε το έργο της πλήρους κατάσβεσης.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ήταν έρπουσα, σε εδάφη που παρουσίαζαν κλίση πάνω από 45%, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η προσέγγιση των πεζοπόρων τμημάτων της πυροσβεστικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έκαψε χαμηλή βλάστηση και τα ξερόκλαδα, ενώ τα ρόμπολα και η μαύρη πεύκη που αποτελούν τον βασικό κορμό του δάσους δεν αντιμετώπισαν κάποιο κίνδυνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.