ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κακοκαιρία: Απεγνωσμένοι οι κάτοικοι στην Εύβοια – Πλημμύρισαν σπίτια (φωτο-βίντεο)

Στα Λουτρά Αιδηψού η μανία των ορμητικών νερών σε συνδυασμό με φερτά υλικά, κατέστρεψε περιουσίες και σπίτια.

Κακοκαιρία: Απεγνωσμένοι οι κάτοικοι στην Εύβοια – Πλημμύρισαν σπίτια (φωτο-βίντεο)

Η κακοκαιρία Elias σφυροκοπά ασταμάτητα από τα ξημερώματα την περιοχή της Εύβοιας, καταστρέφοντας σπίτια και περιουσίες. 

Η Βόρεια Εύβοια έχει μπει στο «μάτι» των έντονων καιρικών φαινόμενων, με υψηλά ποσοστά νερού να πέφτουν σε διάφορες περιοχές.

Σύμφωνα με το evima.gr, μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί σε Αιδηψό, Μαντούδι, Ροβιές και άλλες περιοχές.

Ειδικότερα στα Λουτρά Αιδηψού, η μανία των ορμητικών νερών σε συνδυασμό με φερτά υλικά, κατέστρεψε περιουσίες και σπίτια.

Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση μετά την καταστροφή που τους βρήκε για ακόμα μια φορά. evia1 evia2 evia3

Επίσης, η κατάσταση είναι δραματική στο χωριό Κυμάσι στη Βόρεια Εύβοια, το οποίο πλημμύρισε μετά από υπερχείλιση του ποταμού Κυμασιώτης.

Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο evima.gr, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η κατάσταση στο χωριό είναι τραγική, έχουν πλημμυρίσει τα πάντα από τον ποταμό. Εγώ πρόλαβα και έφυγα από το σπίτι μου, όμως η γειτόνισσά μου, δεν πρόλαβε να φύγει. Πλημμύρισε το σπίτι της και για να σωθεί ανέβηκε σε όροφο».

Στη Βόρεια Εύβοια υπήρξαν ισχυρές βροχοπτώσεις με έντονη κεραυνική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια. Τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Ιστιαία και την ευρύτερη περιοχή.

Επιπλέον, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις μικρής όμως, κλίμακας και έχουν πέσει δέντρα.

125 κλήσεις έλαβε σήμερα από την Εύβοια η Πυροσβεστική

Σε 10.495 ανήλθαν οι κλήσεις που έχει λάβει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου έως και σήμερα στις 6 το απόγευμα.

Παράλληλα, το Κέντρο Επιχειρήσεων λόγω της κακοκαιρίας «Elias» έχει λάβει από σήμερα το πρωί έως στις 6 το απόγευμα 168 κλήσεις στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκ των οποίων οι 125 ήταν από την Εύβοια.

Ειδικότερα, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε κλήσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων σε περιοχές της χώρας λόγω εκδήλωσης ισχυρών βροχοπτώσεων. evia__1_ evia__2_ evia__3_evia__4_ evia__5_ evia__7_

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.