ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κακοκαιρία Daniel: «Ανεπανόρθωτη καταστροφή στον Παλαμά – Πολλά σπίτια κατέρρευσαν» λέει υπάλληλος του Δήμου

«Πού θα βρούμε εμείς τα χρήματα να ξαναφτιάξουμε το σπίτι;»

Κακοκαιρία Daniel: «Ανεπανόρθωτη καταστροφή στον Παλαμά – Πολλά σπίτια κατέρρευσαν» λέει υπάλληλος του Δήμου

Δραματική παραμένει η κατάσταση στις περιοχές της Καρδίτσας, οι οποίες πλημμύρισαν από την κακοκαιρία Daniel. 

Η υπάλληλος του Δήμου Παλαμά Κατερίνα Τζάννη που συμμετέχει στην προσπάθεια καθαρισμού ανέφερε στο Open ότι «το νερό έχει υποχωρήσει και ο κόσμος προσπαθεί να σώσει τα κομμάτια του … υπάρχουν σπίτια εντελώς κατεστραμμένα, έχουν πέσει. Στα υπόλοιπα ο κόσμος βγάζει τα πράγματα έξω, ξεκινάει να καθαρίζει, να μαζεύει. Υδροδότηση δεν υπάρχει ακόμα … με ό,τι μπορούν».

«Τι να σας πω, θέλει πάρα πολύ καιρό, η καταστροφή είναι ανεπανόρθωτη, είπε η ίδια όταν ρωτήθηκε για το πόσο καιρό θέλει η πόλη για να συνέλθει. «Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη καταστροφή … Εδώ στα χωριά έχουμε σπίτια πλίθινα, τα οποία όμως ήταν καλοσυντηρημένα. Δεν άντεξαν όμως τόσο νερό … είναι πάρα πολύς ο κόσμος, πάρα πολλά τα σπίτια τα πεσμένα».

Στο δήμο υπάρχουν «5.500-6.000 κόσμος … σε πάρα πολλά σπίτια το νερό έφτασε πάνω από τα παράθυρα», όπως περιέγραψε, όταν ρωτήθηκε για το πόσοι εκτιμά ότι θα χρειαστούν στέγη από το Δήμο Παλαμά.

Γυναίκα που έχει μεταφερθεί πρόσκαιρα στο γυμναστήριο του Παλαμά, υπογραμμίζει το τεράστιο πρόβλημα υποστήριξης ατόμων με ειδικές ανάγκες και ηλικιωμένων με σημαντικά προβλήματα, κινητικά και υγείας: «Πιο πολύ στενοχωριέμαι γι’ αυτόν, που είναι ΑμΕΑ. Εγώ ξέρω, θα σηκωθώ, θα κάνω… αλλά αυτόν; Τι να του κάνω; Πού να τον πάω, πού να τον πλένω, να τον καθαρίζω; Άσ’ τα…».

Η ίδια τονίζει ότι είναι αδύνατη επιστροφή στην κατοικία τους ακόμη και μεσοπρόθεσμα. «Εγώ στο σπίτι μέσα δεν πάω να μείνω. Με τίποτα. Είναι πλίθινο, έχει “ανοίξει” … μόνο με κανένα λυόμενο αν φέρουν. Αν δεν φέρουν…». Και η οικοσκευή έχει επίσης καταστραφεί όλη. «Τα ψυγεία μου, η κουζίνα μου, το πλυντήριο, όλα αυτά, τα είχα αλλάξει όλα με το “εξοικονομώ”, ήταν καινούργια. Τελευταίο 100άρικο το έδωσα την περασμένη εβδομάδα, να ξεχρεώσω».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τα πράγματα όλα θέλουν πέταμα» λέει άλλος κάτοικος. «Μόνο οι τοίχοι στέκονται, θέλουν όλα πέταμα. Πού θα βρούμε εμείς τα χρήματα να ξαναφτιάξουμε το σπίτι; Δεν είμαστε και πλούσιοι άνθρωποι»…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.