ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Έπνιξαν πάλι την Μαγνησία: Ορμητικοί χείμαρροι έγιναν οι δρόμου του Βόλου – Αλυκές, Αγριά, Μακρυνίτσα βυθίζονται! (upd)

Επί τρεις εβδομάδες δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ για να αποτρέψουν τη νέα καταστροφή

Έπνιξαν πάλι την Μαγνησία: Ορμητικοί χείμαρροι έγιναν οι δρόμου του Βόλου – Αλυκές, Αγριά, Μακρυνίτσα βυθίζονται! (upd)

Είκοσι ημέρες μετά την φαινομενικά ολική καταστροφή στο νομό Μαγνησίας λόγω της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων, τελικά τα γεγονότα διέψευσαν ότι η καταστροφή ήταν «ολική»: Υπήρχε περιθώριο και για άλλη καταστροφή η οποία συντελείται αυτή την στιγμή! Το κέντρο της πόλης της πρωτεύουσας του νομού, ο Βόλος, είναι μια μεγάλη «πίστα» rafting, όπου τα ορμητικά νερά μπαίνουν μέσα στα σπίτια, καταστρέφουν ότι δεν είχε καταστρέψει η πρώτη κακοκαιρία και λόγω της έλλειψης, έστω και της παραμικρής προσπάθειας των αρχών να μην επαναληφθεί αυτό που συνέβη, πριν τρεις εβδομάδες οι κάτοικοι βιώνουν ακόμα χειρότερο εφιάλτη!

Η οδός Βουλγαροκτόνου, έχει μετατραπεί σε ένας χείμαρρο, στο Νοσοκομείο του Βόλου το νερό πλησιάζει απειλητικά τον πρώτο όροφο, αφού έχει πλημμυρίσει το υπόγειο και έχει φτάσει στο ισόγειο και γενικά η νύχτα προβλέπεται να είναι όπως η κατάσταση της Ελλάδας σήμερα: Τραγική!

Στα γύρω χωριά, την Αγριά και τις Αλυκές το νερό έχει φτάσει το ένα μέτρο ύψος και ήδη υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

Στις Αλυκές Βόλου μάλιστα εγκλωβίστηκαν άνθρωποι με μικρά παιδιά σε ταράτσα!

Το χειρότερο: Το 80% της πόλης έχει βυθιστεί στο σκοτάδι, καθώς έχει κοπεί το ρεύμα. Η Μακρινίτσα έχει αποκοπεί και κανείς δεν ξέρει τι γίνεται στα χωριά του Πηλίου!

Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας έχει φουσκώσει επικίνδυνα και βρίσκεται στα όριά του, ενώ οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικά ποτάμια.

Με μήνυμά της μέσω του 112 η Πολιτική Προστασία ενημερώνει για την απόφαση της Αστυνομίας να απαγορεύσει την κυκλοφορία στον Βόλο.

Στο σκοτάδι βυθίστηκε λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ ολόκληρος, σχεδόν, ο Βόλος, εξαιτίας της κακοκαιρίας Elias που «σφυροκοπά» την περιοχή. 

Με την τάση της ηλεκτροδότησης για πολύ ώρα να «τρεμοπαίζει» σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, έγινε ολική διακοπή.

Ο δήμαρχος Βόλου, Δημήτρης Μπέος ανέφερε: «Το 80 τοις εκατό της πόλης έχει βυθιστεί στο σκοτάδι , έχει κοπεί το ρεύμα. Κουράστηκε ο κόσμος με τις πλημμύρες , πάλι βάρκες χρειαζόμαστε για να κυκλοφορήσουμε . Είναι δραματική η κατάσταση . Έχω ξεμείνει με το αμάξι , δεν μπορώ να βγω από το αυτοκίνητο γιατί η στάθμη του νερού ανεβαίνει και περιμένω φορτωτή να έρθει να με πάρει . Η Μακρινίτσα έχει αποκοπεί, ο δρόμος έγινε γκρεμός ,δεν υπάρχει επικοινωνία με τους κατοίκους, πρέπει να κινδυνεύουν οι άνθρωποι εκεί»

Την ίδια στιγμή που οι πολίτες δοκιμάζονταν από τη σφοδρή βροχόπτωση, είχαν να αντιμετωπίσουν και τη διακοπή ρεύματος.

Στις Αλυκές Βόλου κάτοικοι έκαναν εκκλήσεις για βοήθεια μέσω των social media καθώς εγκλωβίστηκαν άνθρωποι με μικρά παιδιά σε ταράτσα!

WhatsApp_Image_2023-09-27_at_21_01_38

Μεγάλες ποσότητες νερού ξεχύνονται από τον λόφο της Γορίτσας στον παραλιακό δρόμο από Βόλο προς Αγριά λόγω της κακοκαιρίας Elias.

Λίγο πριν τις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ, σύμφωνα με το gegonota.news, έχουν σχηματιστεί «καταρράκτες», όπως φαίνεται σε βίντεο που κατέγραψε οδηγός.

Ηδη έχει διακοπεί η κίνηση και στον δρόμο Μηλίνας-Τρικερίου στο Νότιο Πήλιο όπως και στην ευρύτερη περιοχή της παρακάρλιας περιοχής από το Ριζόμυλο προς τα Κανάλια.

Στον παραλιακό δρόμο Βόλου-Αγριάς διακόπτεται περιοδικά η κυκλοφορία στις στροφές της Γορίτσας όπου έπεσαν βράχια και πέτρες από το βουνό, ενώ στα Λεχώνια και τα Πλατανίδια η κατάσταση είναι εξίσου δύσκολη από τις τεράστιες ποσότητες νερού που κατεβαίνουν από το Πήλιο.

@worldweathernews24tvΚακοκαιρία Elias: Απίστευτες πλημμύρες στην Μηλίνα Πηλίου 27-9-23 ⛈️⚠️⛈️⚠️.♬ πρωτότυπος ήχος – 🚒🚒⛈️⛈️WWN24TV 📺📺

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα λασπόνερα έχουν καλύψει τους δρόμους που έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους, ακόμη περισσότερα σπίτια βρίσκονται στη δίνη των πλημμυρών και κινδυνεύουν να καταστραφούν ενώ απεγνωσμένοι κάτοικοι έχουν βγει από αυτά προσπαθώντας να συνειδητοποιήσουν το εύρος των ακραίων φαινομένων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.