ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κακοκαιρία: Στα όριά του ο Σπερχειός στη Φθιώτιδα (βίντεο)

Προετοιμάζεται εκκένωση του χωριού Κόμμα Λαμίας

Κακοκαιρία: Στα όριά του ο Σπερχειός στη Φθιώτιδα (βίντεο)

Χωρίς έλεος χτυπά τη Φθιώτιδα η κακοκαιρία Elias, με αποτέλεσμα ο Σπερχειός ποταμός να βρίσκεται πλέον σε οριακό επίπεδο.

Μάλιστα, οι αρχές, Δήμος Λαμίας και Περιφέρεια Στερεάς, εξετάζουν το ενδεχόμενο άμεσης εκκένωσης του χωριού Κόμμα.

Όλοι τους βρίσκονται στο κοινοτικό γραφείο, ελέγχουν συνεχώς τα αναχώματα, έτσι ώστε όταν φτάσουν σε οριακό επίπεδο, να δώσουν την εντολή εκκένωσης.

Αρκετές από τις οικογένειες του χωριού Κόμμα έχουν ήδη απομακρυνθεί. Είτε μένουν σε ξενοδοχεία που εξασφαλίστηκαν από τον δήμο, είτε σε συγγενικά τους πρόσωπα, ενώ υπάρχουν κάτοικοι που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, νοιώθοντας ασφαλείς που οι κατοικίες τους έχουν κάποιο ύψος από το έδαφος.

Γύρω στις 8:30 το βράδυ της Τετάρτης (27.09.2023) εκπρόσωποι του Δήμου και της Περιφέρειας, ειδοποιούσαν τους κατοίκους του χωριού να βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς άρχισε και πάλι η βροχόπτωση.

Αυτή ώρα δεν βρέχει μόνο στην περιοχή της Λαμίας, αλλά και σε ολόκληρη τη δυτική Φθιώτιδα, με συνέπεια τα νερά που αναμένονται να φτάσουν να είναι πολλά και κανείς πλέον δεν είναι βέβαιος αν θα αντέξουν τα αναχώματα του ποταμού.

Από το απόγευμα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς προσπαθούν να ενισχύσουν το ανάχωμα, σε κρίσιμα σημεία, ρίχνοντας υλικό εξορύξεων που μεταφέρουν με μεγάλα φορτηγά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην περιοχή βρίσκονται χωματουργικά μηχανήματα αλλά και βαν μεταφοράς προσωπικού για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των κατοίκων όταν κριθεί ότι πρέπει να εκκενωθεί το χωριό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.