ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κρήτη: Πυρκαγιά στην Ιεράπετρα Λασιθίου – Μήνυμα του 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών

Σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα 2 εστίες φωτιάς η μία στις περιοχή των Αμμουδάρων κοντά στο Μύρτος και η άλλη στις Μάλες (κοντά στη μονή Εξακουστής)

Κρήτη: Πυρκαγιά στην Ιεράπετρα Λασιθίου – Μήνυμα του 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το πρωί του Σαββάτου σε ορεινή περιοχή κοντά στα Σχινοκάψαλα, κοντά στην Ιεράπετρα Λασιθίου στην Κρήτη.

Τα μποφόρ που πνέουν τις τελευταίες ώρες στην ευρύτερη περιοχή είναι πάρα πολύ έντονα και για το όλο αυτό υπάρχει πολύ μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας, όπως αναφέρει το radiolasithi.gr.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αχλιά, Αγία_Φωτιά και Γαλήνη απομακρυνθείτε προς Κουτσουρά. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Ένσας Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρεται στο μήνυμα 112 που στάλθηκε στους κατοίκους.

Λίγο νωρίτερα είχε ηχήσει το πρώτο 112 για την εκκένωση της περιοχής Μαύρος Κόλυμπος.

Την κατάσταση κάνει ακόμα πιο δύσκολη το γεγονός ότι σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα 2 εστίες φωτιάς η μία στις περιοχή των Αμμουδάρων κοντά στο Μύρτος και η άλλη στις Μάλες (κοντά στη μονή Εξακουστής) χωρίς να είναι ακόμα γνωστές πολλές λεπτομέρειες για το μέγεθος και την επικινδυνότητά τους.

Στις 9 το πρωί πάνω από 20 πυροσβεστικά οχήματα από όλο το νομό Λασιθίου επιχειρούν και στα τρία μέτωπα ενώ στα Σχινοκάψαλα, όπου το μέτωπο είναι το πιο επικίνδυνο, έχει μεταφερθεί και πεζοπόρο τμήμα πυροσβεστών από το Ηράκλειο και αναμένεται να φτάσουν και εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.