ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Μαίνεται η φωτιά στο Λασίθι: Μάχη να μην φτάσει στο δασάκι του Κουτσουρά 

Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί κι επιχειρούν σε διάσπαρτες εστίες στην ευρύτερη περιοχή

Μαίνεται η φωτιά στο Λασίθι: Μάχη να μην φτάσει στο δασάκι του Κουτσουρά 

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε σήμερα (6/4) το πρωί, σε δασική έκταση, στην περιοχή Μαύρος Κόλυμπος Λασιθίου Κρήτης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί κι επιχειρούν σε διάσπαρτες εστίες στην ευρύτερη περιοχή. Συγκεκριμένα επιχειρούν 169 πυροσβέστες με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής: Οι άνεμοι έφτασαν τα 7-8 μποφόρ και ριπές 74 χιλιομέτρων την ώρα

Βελτιωμένη χαρακτήρισε την κατάσταση κυρίως στο δυτικό μέτωπο προς την Ιεράπετρα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, ενώ ανατολικότερα η ένταση της φωτιάς περιγράφεται μειωμένη αλλά με διάσπαρτες εστίες δυτικά οικισμού Κουτσουρά. Οι άνεμοι έφτασαν τα 7- 8 μποφόρ και ριπές 74 χιλιομέτρων την ώρα, είπε ο κ. Βαθρακογιάννης επισημαίνοντας ότι τα 4 ελικόπτερα που επιχειρούν, αντιμετώπισαν αναταράξεις αλλά δεν σταμάτησαν τις προσπάθειες.

Επί τόπου έχει μεταβεί η διεύθυνση της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού καθώς και ομάδα χειριστών drone. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής άλλες τρείς εστίες στην ευρύτερη περιοχή, αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Χωρίς βροχοπτώσεις για μεγάλη περίοδο και με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, η κατάσταση περιγράφεται δύσκολη ενώ αναμένεται και ενίσχυση ανέμων από τη Δευτέρα.

Δήμαρχος Ιεράπετρας: Να μη φτάσει η φωτιά στο περίφημο δασάκι του Κουτσουρά

Η φωτιά κινείται σε ένα κομμάτι πολύ δύσβατο, ορεινό, με πεύκα, με χαμηλή βλάστηση, θαμνώδη βλάστηση και βραχώδη περιοχή, είπε ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Μανώλης Φραγκούλης.

«Μεγάλη μας αγωνία αυτή τη στιγμή είναι να μη φτάσει η φωτιά στο περίφημο δασάκι του Κουτσουρά» είπε ο δήμαρχος ο οποίος περιέγραψε ως «εύστοχη και γρήγορη τη συνδρομή ελικοπτέρων, ειδικά όπου το δύσβατο της περιοχής καθιστά αδύνατη την πρόσβαση οχημάτων της Πυροσβεστικής».

«Έχουμε εκατοντάδες εθελοντές οι οποίοι προσπαθούν γύρω από την περιοχή να περιορίσουν τη φωτιά, καθότι κινείται ανατολικά προς τον οικισμό προς το χωριό Κουτσουρά ενώ δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες», είπε ο δήμαρχος.

«Ευτυχώς δεν έχουμε αυτή τη στιγμή κάποιο κατεστραμμένο σπίτι ολοσχερώς ή κάποιο θερμοκήπιο», πρόσθεσε.

Τρία άτομα έχουν τραυματιστεί από τη φωτιά στο Λασίθι Κρήτης

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ που επικαλείται πληροφορίες από την Πυροσβεστική, τρεις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Πρόκειται για έναν 74χρονο κάτοικο από τον Μαύρο Κόλυμπο ο οποίος έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο Βενιζέλειο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα και έχει διασωληνωθεί προληπτικά.

Επιπλέον μία γυναίκα με κάταγμα στο χέρι, καθώς και ένας πυροσβέστης, ελαφρά τραυματισμένος με διάστρεμμα.

Εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί

Σημειώνεται ότι οι οικισμοί Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη έχουν εκκενωθεί από το πρωί και οι κάτοικοί τους έχουν απομακρυνθεί από τις περιοχές λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ανεμοστρόβιλος μέσα στις φλόγες του μετώπου

Η πολύ μεγάλη δυσκολία κατάσβεσης και η μεγάλη επικινδυνότητα της πυρκαγιάς που από νωρίς το πρωί καίει την περιοχή του Μαύρου Κόλυμπου φαίνεται σε βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του radiolasithi.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ισχυροί άνεμοι που διαρκώς άλλαζαν κατεύθυνση και το μικροκλίμα που δημιουργείται από το πλήθος εστιών δημιούργησε ένα ανεμοστρόβιλο που προκάλεσε αναζωπύρωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.