ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μεγάλη πυρκαγιά στη Θάσο: Τραυματίες δύο πυροσβέστες

Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή - Στη μάχη τα εναέρια μέσα

Μεγάλη πυρκαγιά στη Θάσο: Τραυματίες δύο πυροσβέστες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες Τετάρτη στη Θάσο, στον οικισμό Σκάλα Ποταμιάς, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, με τη βοήθεια εθελοντών.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ελαφρύ τραυματισμό δύο εθελοντών κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρότατες δυνάμεις της πυροσβεστικής με 102 πυροσβέστες, 33 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες απογειώθηκαν τα εναέρια μέσα (4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα), από Θεσσαλονίκη και Καβάλα στη μάχη της κατάσβεσης.

Θετικό είναι ότι οι άνεμοι αυτή την ώρα έχουν κοπάσει.

Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καίει συμπαγές δάσος στην περιοχή Λεύκη και είναι ορατή από την παραλία της Ποταμιάς. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τραυματίστηκαν δύο εθελοντές. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Η φωτιά ξέσπασε αμέσως μετά τη δύση του ηλίου, στις 20:45 την Τετάρτη, οπότε ήταν αδύνατον να επιχειρήσουν εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Σύμφωνα με το KavalaNews, υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμό από πτώση δέντρου. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε τον τραυματία, που χτύπησε στο κεφάλι, για το κέντρο υγείας Πρίνοιυ.

Το KavalaNews αναφέρει ακόμη ότι υπάρχει δυσκολία για την προσέγγιση του μετώπου, ενω αναφέρεται και έλλειψη νερού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για δυο εστίες φωτιάς στο ίδιο σημείο που είχε προκληθεί πυρκαγιά και πριν από μια εβδομάδα. Στο προηγούμενο περιστατικό υπήρξε άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και κατασβέστηκε πολύ γρήγορα.

Η φωτιά έγινε αμέσως αντιληπτή χάρη στις πολλές περιπολίες που κάνουν στα δάση του νησιού εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας και νυχτερινής παρατήρησης.

Δείτε φωτογραφίες από το kavalanews

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Δείτε το tweet της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στη Θάσο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.