ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φωτιά στη Νάξος: Ένα το ενεργό μέτωπο – Επιχειρούν 12 άτομα ειδικής μονάδας από την Ελευσίνα (upd)

Προβλήματα με την ηλεκτορδότηση

Φωτιά στη Νάξος: Ένα το ενεργό μέτωπο – Επιχειρούν 12 άτομα ειδικής μονάδας από την Ελευσίνα (upd)

(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 13:58) Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (14/7) στο κεντροβόρειο κομμάτι της Νάξου, με πυροσβέστες και εθελοντές να προσπαθούν να την οριοθετήσουν. 

Η πορεία της πυρκαγιάς και ο στροβιλισμός που έχει κάνει, είναι αυτή που έχει προβληματίσει τις πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς ξεκίνησε από την Κεραμωτή, στα κεντροβόρεια του νησιού, πέρασε από τον Κόρωνο, λίγο πιο βόρεια, και αφού γύρισε προς τα νότια, έφτασε στις Σίφωνες.

Εκεί υπάρχει, πλέον, το μοναδικό ενεργό μέτωπο (το άλλο από Σταυρό προς Απείρανθο έχει αντιμετωπιστεί και δεν ανησυχεί), όπου έχει πέσει και το μεγαλύτερο βάρος πυρόσβεσης. Το ζήτημα που δημιουργείται αφορά στις συχνές αναζωπυρώσεις, οι οποίες προκύπτουν όταν τα αεροσκάφη απομακρύνονται για να ανεφοδιαστούν.

Στο μέτωπο έχουν φτάσει και επιχειρρούν, πέραν των αρχικών δυνάμεων, 12 άτομα της πρώτης ειδικής μονάδας δασικών επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ), τα οποία έφτασαν στο νησί με ελικόπτερο από την Ελευσίνα. Το ίδιο ελικόπτερο συνεχίζει, μετά τις μεταφορά τους, στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Στο μεταξύ, οι φλόγες έκαψαν νωρίτερα κολώνες της ΔΕΗ, με συνέπεια να σημειώνονται διακοπές ρεύματος σχεδόν στο σύνολο της ορεινής Νάξου (από Χαλκί έως Απόλλωνα). Παράλληλα λόγω του ανέμου, ο καπνός έφτασε έως και το Καστράκι, στα νοτιοδυτικά του νησιού.

Η κινητοποίηση των δυνάμεων ήταν εξαρχής μεγάλη, καθώς επιχειρούν και τα πέντε πυροσβεστικά οχήματα που διαθέτει η Νάξος, ενώ έφτασαν άλλα τρία οχήματα με 8 πυροσβέστες από την Σύρο με το φέρι μποτ της γραμμής. Από αέρος συνδράμουν, από Ελευσίνα και Αγχίαλο, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ο Δήμος Νάξου και μικρών Κυκλάδων ενημερώνει τους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν την κατεύθυνσή  προς την Μονή και την Απείρανθο καθώς και προς τον Σταυρό της Κεραμωτής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.