ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο κίνδυνος φωτιάς από τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια – Όλα όσα πρέπει να προσέχετε

«Όταν φεύγουμε από το σπίτι θα πρέπει να τα βγάζουμε από την πρίζα»

Ο κίνδυνος φωτιάς από τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια – Όλα όσα πρέπει να προσέχετε

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, Κώστας Στίγκας, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια τα οποία θέλουν… υπεύθυνη χρήση, καθώς μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά αν δυσλειτουργήσουν και δημιουργήσουν σπινθήρες.

Πώς θα προλάβουμε τη φωτιά

Η κύρια εστία κινδύνου στο σπίτι είναι φυσικά το δέντρο. Τα πλαστικά έλατα είναι εξαιρετικά εύφλεκτα, και μπορούν να τυλιχτούν στις φλόγες μέσα σε δευτερόλεπτα, λειτουργώντας ως «προσάναμμα» για το υπόλοιπο σπίτι.

«Η πυρκαγιά ξεκινάει όταν σταματάει η προσοχή», προειδοποιεί ο κ. Στίγκας.

«Δεν πρέπει να σταματήσουμε να έχουμε την προσοχή μας στα λαμπάκια. Όταν φεύγουμε από το σπίτι θα πρέπει να τα βγάζουμε από την πρίζα» συνέστησε και πρόσθεσε:

«Θα πρέπει να κάνουμε καλή συντήρηση των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. Κοντά στο τζάκι να μην έχουμε εύφλεκτα υλικά, να μην βάζουμε ρούχα κοντά σε σόμπες και όταν υπάρχει κάτι εύφλεκτο στην πρίζα να έχουμε προσοχή».

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής συνέστησε ως ασφαλή εναλλακτική τα λαμπάκια τεχνολογίας LED, τα οποία δεν παράγουν θερμότητα και δεν ενέχουν τον κίνδυνο σπινθήρων, αφού δεν χρησιμοποιούν πυράκτωση, ενώ είπε πως είναι ασφαλές να κρατάμε αναμμένο το τζάκι μας το βράδυ, αρκεί να βάζουμε μπροστά πάντα το προστατευτικό του πλέγμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τόνισε επίσης πως δεν πρέπει να ξεκινάμε τη φωτιά με υγρά όπως αλκοόλ και οινόπνευμα, των οποίων οι πτητικές ουσίες μπορούν να γεμίσουν τον αέρα του σπιτιού μας και να οδηγήσουν σε αυτοανάφλεξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.