ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

«Σφαγή» των Τεμπών: Οι βάρδιες των σταθμαρχών – Έπρεπε να είναι τρεις μέχρι τις 11 το βράδυ (φωτό)

Ποια είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν

«Σφαγή» των Τεμπών: Οι βάρδιες των σταθμαρχών – Έπρεπε να είναι τρεις μέχρι τις 11 το βράδυ (φωτό)

Ο θρήνος και η οργή για τους 57 νεκρούς του εγκλήματος στα Τέμπη δεν λένε να καταλαγιάσουν σχεδόν μία εβδομάδα μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων καθώς την ώρα που οι γονείς θάβουν τα παιδιά τους και ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους για να φωνάξει κατά του εγκλήματος που στέρησε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, δεκάδες «γιατί» παραμένουν αναπάντητα.

Την ίδια ώρα, «θολό» είναι το τοπίο γύρω από τον ακριβή αριθμό των σταθμαρχών που ήταν και που θα έπρεπε να ήταν στον σταθμό Λαρίσης το βράδυ της φονικής σύγκρουσης.

Μετά τη μαραθώνια απολογία του 59χρονου σταθμάρχη που κρίθηκε προφυλακιστέος αναμένεται να κληθούν για κατάθεση και άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα από το σιδηροδρομικό προσωπικό.

Σύμφωνα με το πλάνο των βαρδιών του σταθμού Λαρίσης, που βλέπει το φως της δημοσιότητας, δύο σταθμάρχες πιάνουν δουλειά στις 6 το πρωί, δύο απογευματινοί ακολουθούν στις 14:00 το μεσημέρι μέχρι τις 23:00 το βράδυ και ο βραδινός πιάνει δουλειά στις 22:00 το βράδυ. Άρα ανάμεσα στις 22.00 και 23.00 το βράδυ, όταν και έγινε το τραγικό δυστύχημα, θα έπρεπε να βρίσκονται τρεις σταθμάρχες στο σημείο.

Δείτε τη φωτογραφία:

Το στοιχείο αυτό είναι σημαντικό καθώς στις 22.10 πέρασε ο προαστιακός δηλαδή την στιγμή που το κλειδί άλλαξε για να περάσει.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν:

– Πόσοι Σταθμάρχες ήταν παρόντες από 22:00 έως 23:00 (δηλαδή την ώρα που έγινε η αλλαγή του κλειδιού);

– Ποιος Σταθμάρχης έκανε την αλλαγή “κλειδιού” (όταν πέρασε ο προαστιακός);

– Ήταν και άλλοι παρόντες;

– Γιατί κανείς επί 58 λεπτά δεν επανέφερε το κλειδί πριν την αναχώρηση του Intercity;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.