Έρχεται «βαρύς» χειμώνας. Στις τσέπες μας...

Στο «έλεος» της κακοκαιρίας η Κρήτη: Πάνω από 255 κλήσεις στην Πυροσβεστική (βίντεο)

Σοβαρά προβλήματα σε τρεις Περιφερειακές Ενότητες

Στο «έλεος» της κακοκαιρίας η Κρήτη: Πάνω από 255 κλήσεις στην Πυροσβεστική (βίντεο)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Κρήτη, με τις ισχυρές βροχοπτώσεις να έχουν πλήξει τρεις Περιφερειακές Ενότητες.

Εκτός από τον θάνατο ενός κτηνοτρόφου, έχουν καταγραφεί πλημμυρικά φαινόμενα, προβλήματα στο οδικό δίκτυο και ανάγκες για απεγκλωβισμούς και αντλήσεις υδάτων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το Κέντρο Επιχειρήσεων έχει δεχθεί συνολικά 255 κλήσεις, ενώ οι επιχειρήσεις των δυνάμεων πολιτικής προστασίας βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, κυρίως στις περιοχές Μαλάδες και Φοινικιά, πραγματοποιήθηκαν 13 μεταφορές πολιτών σε ασφαλή σημεία, καθώς και 8 αντλήσεις υδάτων.

Στο Ρέθυμνο, με προβλήματα να εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή του Μυλοποτάμου και των Ζωνιανών, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προχώρησαν σε 3 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο και 15 αντλήσεις υδάτων.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Μίνωας Πεδιάδας, πραγματοποιήθηκε μία μεταφορά ατόμου σε ασφαλές σημείο, ενώ έγιναν και 15 αντλήσεις υδάτων.

Παράλληλα, η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε την υπερχείλιση του ποταμού Δρακουλιάρη στις περιοχές Μαλάδες και Φοινικιά του Ηρακλείου.

Στο έργο της Πυροσβεστικής συνδράμουν και οι δήμοι των περιοχών που επλήγησαν, διαθέτοντας μηχανήματα έργου. Σε αρκετά σημεία, μάλιστα, φερτά υλικά έχουν μεταφερθεί στο οδικό δίκτυο, δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, έχουν σταλεί και προειδοποιητικά μηνύματα μέσω του 112. Συγκεκριμένα, στις 09:34 ζητήθηκε ο περιορισμός των μετακινήσεων στον οικισμό Μίνωα Πεδιάδας, στις 10:02 στον Δήμο Αγίου Νικολάου και στις 11:09 στις περιοχές Μαλάδες και Φοινικιά.

Οι επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την παροχή βοήθειας στους πολίτες συνεχίζονται.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.