ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θεσσαλία: Έπεσαν δύο πυλώνες ρεύματος λόγω διάβρωσης από την κακοκαιρία – Τι αναφέρει ο ΑΔΜΗΕ

Πρόκειται για έναν πυλώνα στη Γραμμή 400 kV Λάρισας-Λάρυμνας και στη Γραμμή 150 kV Δομοκού-Φαρσάλων

Θεσσαλία: Έπεσαν δύο πυλώνες ρεύματος λόγω διάβρωσης από την κακοκαιρία – Τι αναφέρει ο ΑΔΜΗΕ

Εξαιτίας της διάβρωσης του εδάφους που σημειώθηκε λόγω των ακραίων πλημμυρικών φαινομένων, έπεσαν δύο πυλώνες μεταφοράς ρεύματος στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Όπως ενημέρωσε ο ΑΔΗΜΕ, η πτώση των πυλώνων δεν έχει επηρεάσει τη λειτουργία του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Πρόκειται για έναν πυλώνα στη Γραμμή Μεταφοράς 400 kV Λάρισας – Λάρυμνας, στην περιοχή της Λάρισας και στη Γραμμή Μεταφοράς 150 kV Δομοκού-Φαρσάλων.

Ο ΑΔΜΗΕ αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή που επιτράπηκε η πρόσβαση από τις αρχές, τεχνικά κλιμάκια του ΑΔΜΗΕ έχουν σπεύσει στην περιοχή και εργάζονται για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση των γραμμών.

Παράλληλα, συνεργεία του Διαχειριστή, συνεργάζονται με την Πολιτική Προστασία για την ασφαλή πρόσβαση τους σε δυσπρόσιτα σημεία λόγω των πλημμυρών, εξετάζοντας τη στατικότητα όλων των πυλώνων στην ευρύτερη περιοχή.

Η επισκόπηση των Γραμμών γίνεται ταυτόχρονα με drones και στις πλημμυρισμένες περιοχές στις οποίες υπάρχουν Γραμμές Μεταφοράς εκτός λειτουργίας η μηχανική κατάσταση των πυλώνων εξετάζεται με ελικόπτερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ΑΔΜΗΕ παραμένει σε επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών του πρωτοφανούς αυτού φαινομένου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.