ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Βόλος: Θάλασσα και πόλη έγιναν «ένα» – Άφησαν να «σπάσει» και ο χείμαρρος Κραυσίδωνας! – Καμία ελπίδα για τους κατοίκους (βίντεο)

Ντροπή: Η πόλη πνίγεται για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις εβδομάδες!

Βόλος: Θάλασσα και πόλη έγιναν «ένα» – Άφησαν να «σπάσει» και ο χείμαρρος Κραυσίδωνας! – Καμία ελπίδα για τους κατοίκους (βίντεο)

Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας »πνίγει» τον Βόλο αυτή την στιγμή, λόγω της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων και για δεύτερη φορά (όχι κάθε 400 ή 16.000 χρόνια που έλεγαν οι «ειδικοί»-κυβερνητικά φερέφωνα) μέσα σε τρεις εβδομάδες βυθίζει την πόλη κάτω από εκατοντάδες-αν όχι εκατομμύρια τόνους νερού!

Ο Κραυσίδωνας «έσπασε» στο ύψος της γέφυρας του ΟΣΕ και στο ύψος της οδού Ζάχου με Λόρδου Βύρωνος, με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι νερού να πέσουν μέσα στους δρόμους της πόλης ενώ η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί καθώς μετεωρολογικές προβλέψεις θέλουν την καταιγίδα να μην κοπάζει τις επόμενες ώρες και δεν υπάρχει τίποτα και κανένας να σώσει την πόλη.

Δυστυχώς δεν υπήρξε καμία πρόνοια τις τελευταίες εβδομάδες, ούτε από τα συναρμόδια υπουργεία, ούτε από την Περιφέρεια, αλλά ούτε και από τον Δήμο για να υπάρξει αντιπλημμυρική «θωράκιση» της πρωτεύουσας του νομού Μαγνησίας, αν και αναμενόταν και δεύτερο κύμα κακοκαιρίας!

Πλέον η θάλασσα του Παγασητικού έχει γίνει «ένα» με την πόλη του Βόλου και οι κάτοικοι σπεύδουν στις στέγες των σπιτιών τους για να διασωθούν.

Το βράδυ της Τετάρτης δόθηκαν εντολές εκκένωσης σε χωριά και οικισμούς σε διαφορετικές περιοχές:

    • στον Αμπελώνα του δήμου Παλαμά
    • στο Μεγάλο και Μικρό Ευύδριο, Υπέρεια και οικισμό Πυργάκια στην περιοχή Χάλκη της Λάρισας
    • στις περιοχές Πετρίλια και Σοφιάδα Φθιώτιδας
    • Αρμένιο και Σωτήριο του Δήμου Κιλελέρ
    • Κάμπος, Αρμένι και Νίκη προς Λάρισα
    • Ανωχώρι, Κατωχώρι, Βασιλή, Πολυνέρι, Σταυρός προς Φάρσαλα

Ταυτόχρονα στον Βόλο έσπασε ξανά ο χείμαρρος Κραυσίδωνας και έχουν πλημμυρίσει γειτονιές της πόλης, ενώ υπήρξαν απεγκλωβισμοί ανθρώπων που κινδύνευσαν.

Η κακοκαιρία σαρώνει την πόλη του Βόλου, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία με εντολή της Αστυνομίας και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευή. Πολλές περιοχές έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Στην Λαμία ο Σπερχειός απειλεί χωριά και έχουν κλείσει δρόμοι.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω δυσμενών καιρικών φαινόμενων, ισχύουν οι κάτωθι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

(α) Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Λάρισας – Φαρσάλων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας (χ.θ. 8+000) έως τα Φάρσαλα.

(β) Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Ε.Ο. Φαρσάλων –Βόλου, από τα Φάρσαλα έως τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

(γ) Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του Δήμου Φαρσάλων. Εξαιρούνται: α. Τα οχήματα Οδικής Βοήθειας. β. Τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Εύβοια

Νωρίτερα είχε πνιγεί η Εύβοια!

Κόπηκε ο κεντρικός οδικός άξονα από τη Νότια προς τη Βόρεια Εύβοια λόγω κατολίσθησης στην περιοχή Δερβένι.

Πολλές περιοχές είναι χωρίς ρεύμα από τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ.

Τα φαινόμενα ήταν έντονα στην Ιστιαία και το Πευκί, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθητικά φαινόμενα.

Στις Ροβιές οι κάτοικοι μιλούν για ολοκληρωτική καταστροφή καθώς μέσα στο χωριό πέρασαν χείμαρροι προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές. Στο Μαντούδι το νερό ξεπέρασε το ένα μέτρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.