ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χανιά: Φωτιά ξέσπασε στα Μεγάλα Χωράφια – Εκκενώθηκαν σπίτια και παιδικός σταθμός (upd)

Μήνυμα του 112 για τη φωτιά

Χανιά: Φωτιά ξέσπασε στα Μεγάλα Χωράφια – Εκκενώθηκαν σπίτια και παιδικός σταθμός (upd)

(Ανανέωση αρχικού κειμένου 09:20) Πυρκαγιά ξέσπασε στην Εθνική οδό, στον κόμβο που οδηγεί προς τον Ναύσταθμο στην περιοχή της Σούδας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κινητοποίηση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας είναι μεγάλη με αρκετά οχήματα από Χανιά και Βρύσες να σπεύδουν στο σημείο.

Ήδη έχουν εκκενωθεί σπίτια αλλά και ένας παιδικός σταθμός της περιοχής, χωρίς να κινδυνεύσει κανείς. Η κατάσταση για την ώρα δεν έχει ξεφύγει, ωστόσο κρίθηκε απαραίτητο να ληφθούν μέτρα πρόληψης.

Η Αστυνομία βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία καθώς απαγορεύεται η πρόσβαση προς την Εθνική Οδό με τα οχήματα να οδηγούνται προς Μαλάξα. Το έργο της κατάσβεσης δυσκολεύουν οι ισχυροί νοτιάδες που πνέουν στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής, η Πυροσβεστική δίνει μάχη προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά προς τα Μεγάλα Χωράφια, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Για τη φωτιά υπήρξε μήνυμα του 112. «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, έχουν εκκενωθεί οι κατοικίες του Ναυστάθμου ενώ έχει εκκενωθεί και ο παιδικός σταθμός με τα παιδιά και τους νηπιαγωγούς να μεταφέρονται στην πλατεία της Σούδας.

Όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τις 09:00, δεν κινδυνεύουν οι πολυκατοικίες του στόλου, καθώς εκεί είναι υπό έλεγχο, προς το παρόν, η κατάσταση. Ωστόσο η κατάσταση παραμένει δύσκολη και μάλιστα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί πλήρως ο οικισμός, ενώ ασθενοφόρα μεταφέρουν ασθενείς στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

Σημειώνεται ότι επειδή σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της άσκησης “Μίνωας” το συγκεκριμένο πρόκειται για πραγματικό συμβάν. Δείτε εικόνες του flashnews.gr, μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Η αστυνομία έχει κλείσει την πρόσβαση των οχημάτων προς το σημείο. Μάλιστα δόθηκε εντολή τα οχήματα που μεταβαίνουν προς Ναύσταθμο να επιστρέφουν προς Χανιά. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι πιθανό να ενισχυθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης εκλήθη και ο στρατός.

Προληπτικά εκκενώθηκε και το Ναυτικό νοσοκομείο Ναυστάθμου και η Λέσχης Αξιωματικών και Υπαξιωματικών.

Όπως δήλωσε στο zarpanews.gr ο διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Μπαλάσκας και τα οκτώ άτομα νοσηλεύονταν στο ίδρυμα έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια. Παράλληλα, ένας σταθμός πρώτων βοηθειών έχει στηθεί σε αρματαγωγό όχημα του ναυτικού.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανιών Παναγιώτη Σημανδαράκη, περίπου 200 κάτοικοι έχουν εκκενώσει την περιοχή του Ναυστάθμου.

«Ελπίζω ο αέρας κάπως να κοπάσει γιατί είναι πράγματι πάρα πολύ έντονος και μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Το παρακολουθούμε και είμαστε σε επικοινωνία με όλους τους αρμοδίους και με την Πυροσβεστική», είπε νωρίτερα στην ΕΡΤ.

Η Αστυνομία βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία καθώς απαγορεύεται η πρόσβαση προς την Εθνική οδό με τα οχήματα να εκτρέπονται προς Μαλάξα.

Η ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού

Σύμφωνα με το ΓΕΝ, δεν κινδυνεύουν εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων από την πυρκαγιά στη Σούδα, εκκενώθηκαν προληπτικά κάποιες εγκαταστάσεις, οι προσπάθειες για κατάσβεση της φωτιάς συνεχίζονται.

Όπως αναφέρεται σε άτυπη ενημέρωση: «Την 08:10 της Τρίτης 23 Απριλίου 2024 ξεκίνησε πυρκαγιά σε βλάστηση εκτός περιοχής Ναυστάθμου Κρήτης (ΝΚ).

Λόγω της ισχυρής έντασης και κατεύθυνσης των ανέμων η πυρκαγιά εισήλθε στο ανατολικό άκρο του οικισμού του ΝΚ ο οποίος βρίσκεται εκτός στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Αρματαγωγό του ΠΝ παραμένει σε ετοιμότητα για συνδρομή σε περίπτωση που απαιτηθεί

Αποκλείστηκε η περιοχή και προληπτικά πραγματοποιήθηκε εκκένωση του οικισμού, του σχολείου και του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης (ΝΝΚ).

Στο περιστατικό συνέτρεξαν όλα τα μέσα της Πυροσβεστικής του ΝΚ και του Πυροσβεστικού Σώματος Χανίων, ομάδες «Δευκαλίων» των Ενόπλων Δυνάμεων και εναέρια μέσα από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ).

Στην περιοχή βρίσκεται ο Αντιστράτηγος Μιχαήλ Κλούβας, Διοικητής της νεοσύστατης Διοίκησης Κατασκευών Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών (ΔΙΚΑΦΚΑ) ενώ Αρματαγωγό του ΠΝ παραμένει σε ετοιμότητα στο ΝΚ για συνδρομή σε περίπτωση που απαιτηθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κατάσταση βαίνει βελτιούμενη. Επί του παρόντος δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές και δεν υφίσταται κίνδυνος σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κρίσιμες υποδομές του ΝΚ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.