ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία – Βελτιωμένη εικόνα σε όλα τα μέτωπα της Ηλείας

Προσήχθη ύποπτος για εμπρησμό

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία – Βελτιωμένη εικόνα σε όλα τα μέτωπα της Ηλείας

Περίπου στις 5 το απόγευμα τέθηκε υπό υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή της Φαναράς, κοντά στην Αρχαία Ολυμπία, θέτοντας σε «κόκκινο» συναγερμό την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να προλάβουν τα χειρότερα.

Η πυρκαγιά που πρόλαβε και έκαψε αγροτοδασική έκταση, περιορίστηκε από τους 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα που επιχείρησαν στο σημείο, έχοντας συνδρομή και από τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο που πραγματοποιούσαν συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος.

Καλύτερη, εξάλλου, είναι η εικόνα και στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου Ηλείας, τα οποία ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα. Διόλου τυχαίο, άλλωστε, πως νωρίτερα έγινε προσαγωγή ως υπόπτου για εμπρησμό ενός 65χρονου άνδρα, ο οποίος εθεάθη από κατοίκους στο χωριό Μουριά του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, βελτίωση παρουσιάζει το διπλό πύρινο μέτωπο στην Παλαιοβαρβάσαινα, με τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις που εξακολουθούν να επιχειρούν στο σημείο να έχουν ενισχυθεί από αέρος με ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος Έρικσον, δύο Canadair, αλλά και τρία μικρότερα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Δεν υπάρχει, πλέον, κίνδυνος για τα χωριά Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα, για το οποία είχε εκδοθεί μήνυμα μέσω 112 περί προληπτικής εκκένωσής τους, καθώς η φωτιά έφτασε νωρίτερα στα 800 μέτρα από τα πρώτα σπίτια.

«Δύο εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα του δήμου Πύργου», ανέφερε μιλώντας νωρίτερα στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, προσθέτοντας ότι «λίγη ώρα αργότερα ξέσπασε μία ακόμη φωτιά κοντά στην είσοδο της Αρχαίας Ολυμπίας, στην περιοχή Φαναράς».

«Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την πυροσβεστική, η μία εστία της φωτιάς στην Παλαιοβαρβάσαινα και συγκεκριμένα στην περιοχή Καρούτες, παρουσιάζει μια καλή εικόνα, ενώ η δεύτερη εστία φωτιάς βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη», πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης αναφερόμενος στην εξέλιξη των πύρινων μετώπων, ενώ ειδικά για τη φωτιά κοντά στην Αρχαία Ολυμπία, σημείωσε πως «πάλι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την πυροσβεστική, η πυρκαγιά παρουσιάζει μία καλή εικόνα».

Οριοθετείται η φωτιά που ξέσπασε στην Καστοριά
Μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να οριοθετήσουν και τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα στην περιοχή Τριλόφου του δήμου Νεστορίου στην Καστοριά.

Μέχρι στιγμής έχει κάψει τέσσερα στρέμματα δάσους, χωρίς, ωστόσο, να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές ή οικισμοί, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Στο μέτωπο της φωτιάς έχει μείνει μόνο το πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής, καθώς βρίσκεται σε δύσβατο σημείο και υπάρχουν ξερά ξύλα και κορμοί δέντρων που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών για την πλήρη κατάσβεση της.

Μία ακόμη από τις δεκάδες φωτιές που κατακαίνε και σήμερα τη χώρα μας ξέσπασε σε αγροτοδασική περιοχή στην περιοχή Μαψός της Κορινθίας, με ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης να καταφθάνουν στο σημείο.

Επιτόπου επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 16 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ γίνονται και ρίψεις από αέρος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει δοθεί εντολή να συνδράμουν στην κατάσβεση δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.