ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πόρτο Γερμενό: Εξαρθρώθηκε αλβανική συμμορία που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης – Πως δρούσε

Φρουρός οπλισμένος με Uzi φυλούσε ολημερίς την φυτεία με τα πάνω από 2.000 δενδρύλια κάνναβης

Πόρτο Γερμενό: Εξαρθρώθηκε αλβανική συμμορία που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης – Πως δρούσε

Η Ελληνική Αστυνομία, εξάρθρωσε μια σπείρα Αλβανών η οποία έκανε «δουλειές με φούντες», καθώς καλλιεργούσε και έριχνε κάνναβη στις πιάτσες της Αθήνας.

Ο λόγος γίνεται για μια υπόθεση που ξεκίνησαν να ψάχνουν έξι μήνες πριν οι αξιωματικοί του Γραφείου Γενικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης για να καταλήξουν χθες, με παράλληλες επιχειρήσεις σε Πόρτο Γερμενό και Μαρκόπουλο να εντοπίσουν τη μυστική φυτεία και να περάσουν χειροπέδες στο καρτέλ.

Συνολικά βρέθηκαν 2.100 δενδρύλλια κάνναβης, ένα υποπολυβόλο Uzi δυο πιστόλια ένα εκ των οποίων Glock και ένα όχημα μάρκας Yaris το οποίο είχε κλαπεί από εταιρεία ενοικιάσεως και «φορούσε» παραποιημένες πινακίδες.

Οι έρευνες των έμπειρων αξιωματικών του Γραφείου Γενικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης, μιας υπηρεσίας με καλή πληροφόρηση από τις «πιάτσες των παρανόμων» που επιχειρεί σε όλη την Ελλάδα συνεχίζονται προκειμένου να βρεθούν και να ακρωτηριαστούν και άλλα πλοκάμια της συγκεκριμένης ομάδας.

Η βίλα στο Μαρκόπουλο με τα γλαστράκια

Όταν πριν μερικούς μήνες στα γραφεία της Υπηρεσίας Γενικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης, έφθασε μια πληροφορία που έλεγε για ένα δυνατό κύκλωμα που καλλιεργεί και ρίχνει κάνναβη στις πιάτσες της Αθήνας και κρίθηκε ως σοβαρή, οι αξιωματικοί έπιασαν αμέσως δουλειά.

Αυτο που διαπίστωσαν από την έρευνα, ήταν ότι πίσω από το κύκλωμα, βρίσκονταν Αλβανοί, έξι άτομα ηλικίας 35-40 ετών, τα οποία είναι παλιοί γνώριμοι των αρχών καθώς στο παρελθόν σύμφωνα με πληροφορίες είχαν συλληφθεί για υποθέσεις ναρκωτικών και όπλων.

Όταν τους εντόπισαν έγιναν η σκιά τους και αυτό που απέμενε ήταν να βρεθεί και η φυτεία. Όπως προέκυψε από την έρευνα, το καρτέλ, είχε «σπάσει» την επιχείρηση καλλιέργειας σε δυο μέρη.

Στην πρώτη φάση, είχε ενοικιάσει, μια βίλα στο Μαρκόπουλο στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν τα γλαστράκια με την κάνναβη τα οποία καλλιεργούσαν τα φυτά μέχρι να αναπτυχθούν. Στη συνέχεια, μετέφεραν την κάνναβη στη μυστική φυτεία στη θέση Κριεμάδι, στο Πόρτο Γερμενό.

Η «καλωδιωμένη» χασισοφυτεία και ο φρουρός με το Uzi

Ενδεικτικό των μέτρων ασφαλείας που ελάμβανε το Αλβανικό καρτέλ ήταν ότι η μυστική φυτεία ήταν καλωδιωμένη με κάμερες έτσι ώστε τα μέλη να την εποπτεύουν 24ωρες το 24ωρο ενώ υπήρχε και μια σκηνή οπου διέμενε ένας Αλβανός φρουρός οπλισμένος σαν αστακός με υποπολυβόλο Uzi.

Το κύκλωμα, είχε δε φροντίσει για το πότισμα της φυτείας να λαμβάνει νερό από σπίτι που είχε ενοικιάσει στην περιοχή. Και αυτό το διαπίστωσαν σύμφωνα με πληροφορίες οι έμπειροι αστυνομικοί του Γραφείου Γενικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης ακολουθώντας τα ίχνη από τα ελαστικά του αυτοκινήτου.

Ίχνη που ξεκινούσαν από τη φυτεία και οδηγούσαν στη συγκεκριμένη κατοικία. Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.