ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Πράσινο φως» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην FoS των ελληνικών S-70

Εκτιμώμενου κόστους 162,07 εκατομμυρίων δολαρίων

«Πράσινο φως» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην FoS των ελληνικών S-70

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε χθες ότι έδωσε το «πράσινο φως» για την εν συνεχεία υποστήριξη (Follow-on Support) των ελικοπτέρων τύπου S-70 του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού μέσω Στρατιωτικών Πωλήσεων Εξωτερικού (Foreign Military Sales – FMS) με εκτιμώμενο κόστος 162,07 εκατομμύρια δολάρια και με αυτόν τον τρόπο η αρμόδια Υπηρεσία για την Συνεργασία στην Άμυνα και την Ασφάλεια ειδοποιεί το Κογκρέσο για αυτήν την πιθανή, προτεινόμενη πώληση εξοπλισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, η ελληνική κυβέρνηση αιτήθηκε την εν συνεχεία υποστήριξη των ελικοπτέρων τύπου S-70, με το «πακέτο» να περιλαμβάνει ανταλλακτικάεξαρτήματαεξοπλισμό για την επισκευή και την συντήρηση των ελικοπτέρων, καθώς επίσης και την ενσωμάτωση οπλικών συστημάτων, ραντάρ και σόναρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπογραμμίζει ότι «αυτή η προτεινόμενη πώληση θα υποστηρίξει τους στόχους εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών συμβάλλοντας στη βελτίωση της ασφάλειας ενός συμμάχου του NATO, ο οποίος είναι σημαντικός εταίρος για την πολιτική σταθερότητα και την οικονομική πρόοδο στην Ευρώπη».

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.