Πριγκόζιν: «Μοιάζουμε με κλόουν όταν απειλούμε με πυρηνική βόμβα για παιδικό drone» – Ζητά άμεσα αληθινά αντίποινα

Η απάντηση του επικεφαλής της «Wagner» που για αρκετούς είναι προειδοποίηση ότι κάτι άμεσο θα γίνει

Πριγκόζιν: «Μοιάζουμε με κλόουν όταν απειλούμε με πυρηνική βόμβα για παιδικό drone» – Ζητά άμεσα αληθινά αντίποινα

Δριμεία κριτική εξαπέλυσε σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Μόσχας ο επικεφαλής της ιδιωτικού στρατού του Πούτιν «Wagner» Γεβγκένι Πριγκόζιν, μέσω του καναλιού του στην εφαρμογή «Telegram.» για την αναφορά σε πυρηνικά για την ουκρανική επίθεση των drone στο Κρεμλίνο, ζητώντας ουσιαστικά αντίποινα άμεσα.

Σχολιάζοντας την χθεσινή επίθεση στο Κρεμλίνο με δύο drones, o αρχηγός της παραστρατιωτικής οργάνωσης δήλωσε χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει το περιοδικό «Newsweek»:

«Μοιάζουμε με κλόουν όταν απειλούμε με «πυρηνική βόμβα για παιδικό drone».

Ο «σεφ του Πούτιν» αναφέρθηκε στα ρωσικά αντίποινα που απειλούν το Κίεβο επισημαίνοντας ότι:

 «Ως άνθρωπος με ριζοσπαστική σκέψη, μπορώ να πω ότι, φυσικά, αποκλείεται η χρήση πυρηνικών όπλων ως απάντηση σε drone».

Ο αρχηγός της «Wagner» σχολίασε ότι «είναι απαραίτητο, πρώτα απ’ όλα, ο υπεύθυνος για την αντιμετώπιση των drones να καταλάβει πώς μπόρεσε να συμβεί αυτό, και στη συνέχεια να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να γίνουμε ηγέτιδα δύναμη στον τομέα της ανάπτυξης τεχνολογίας μη επανδρωμένων οχημάτων και να απαντούμε ακριβώς με ίδια drones».

 Χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Αλεξάντερ Φόμιν, τόνισε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τους στρατιωτικούς ακόλουθους ότι η ρωσική προσέγγιση για την πυρηνική αποτροπή έχει αμυντικό χαρακτήρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Με βάση δογματικά έγγραφα, συζητήθηκαν οι ρωσικές προσεγγίσεις για την πυρηνική αποτροπή . Τονίσαμε ότι οι δραστηριότητες της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής έχουν αμυντικό χαρακτήρα και στοχεύουν στην εγγυημένη προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας», ανέφερε ο Φόμιν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.