ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πριγκόζιν (Wagner): «Θέλουμε ακόμα τρεις-τέσσερις εβδομάδες για την ολοκληρωτική κατάληψη της Μπακχμούτ»

Ισχυρή η αντίσταση των Ουκρανών σπίτι-σπίτι

Πριγκόζιν (Wagner): «Θέλουμε ακόμα τρεις-τέσσερις εβδομάδες για την ολοκληρωτική κατάληψη της Μπακχμούτ»

Τα ουκρανικά στρατεύματα εξακολουθούν να προβάλλουν αντίσταση σε σημεία της πόλης στις ρωσικές δυνάμεις που πολιορκούν την πόλη Μπαχμούτ, για την κατάληψη της οποίας θα χρειαστούν 3-4 εβδομάδες ακόμη, υποστήριξε σήμερα ο Γεβγκένι Πριγκόζιν – ιδρυτής και επικεφαλής της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner – σε μήνυμά του στην πλατφόρμα Telegram.

Η νέα εκτίμηση του Πριγκόζιν έγινε αφού έχει καταληφθεί το κέντρο της πόλης και η αναφορά έχει νόημα στο να δείξει το τεράστιο κόστος σε αίμα που έχει επιλέξει ο Ζελένσκι μη επιτρέποντας το στρατό να αποχωρήσει και τους Ρώσους να βρίσκουν έτσι ισχυρή αντίσταση σπίτι-σπίτι για να ολοκληρωθεί η πλήρης κατοχή της.

Οι Ρώσοι επιδιώκουν να αποκόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού των ουκρανικών στρατευμάτων, κάτι που θα τους επιτρέψει να εισβάλουν στην Μπαχμούτ από διαφορετικά σημεία και να προχωρήσουν στην «καταστροφή βασικών στρατιωτικών στόχων», αναφέρει ο επικεφαλής της Wagner.

Με φόντο δεκάδες τάφους μισθοφόρων του, ο Πριγκόζιν είπε: «Αυτό το νεκροταφείο θα πρέπει μια μέρα να γίνει μνημείο για τις μελλοντικές γενιές», αναγνωρίζοντας ότι οι δυνάμεις του έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες στις μάχες των τελευταίων εβδομάδων για την κατάληψη της Μπαχμούτ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ουκρανοί στρατιώτες κρατούν τις θέσεις τους στη δυτική πλευρά της πόλης, η οποία είχε πληθυσμό περίπου 70.000 κατοίκων πριν από την έναρξη του πολέμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.