Προσγειώθηκαν στην Καλαμάτα τα δύο πρώτα Μ-346 – Τώρα οι Ισραηλινοί θα ξεκινήσουν την εκπαίδευση της ΠΑ

Το βίντεο της προσγείωσης

Προσγειώθηκαν στην Καλαμάτα τα δύο πρώτα Μ-346 – Τώρα οι Ισραηλινοί θα ξεκινήσουν την εκπαίδευση της ΠΑ

Προσγειώθηκαν σήμερα, Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, στο εκπαιδευτικό κέντρο αεροπορίας της Καλαμάτας τα δύο πρώτα νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Μ-346.

Τα Μ-346 έχουν ήδη βαφτεί στα «χρώματα» της Πολεμικής Αεροπορίας και αφού ολοκλήρωσαν τις πτητικές τους δοκιμές, ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τις εγκαταστάσεις της «Leonardo» έξω από το Μιλάνο για την Καλαμάτα.

Συγκινητική ήταν η «υποδοχή» των νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών της Πολεμικής μας Αεροπορίας, καθώς απογειώθηκαν από την 120 ΠΕΑ δυο Τ-2E Buckey, τα οποία «καλωσόρισαν» τα νέα αεροσκάφη στον εθνικό εναέριο χώρο.

Τα Τ-2Ε, τα οποία σταδιακά θα αντικατασταθούν από τα M-346, αξίζει να σημειωθεί πως εκπαιδεύουν τους Έλληνες αεροπόρους από το 1976.

Ποιος πολιτικός αρχηγός, κατά τη γνώμη σας, έδωσε τις πιο πειστικές και ειλικρινείς απαντήσεις στο debate;

  • Κ.Μητσοτάκης (ΝΔ) (9%, 1.989 Votes)
  • Α.Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) (17%, 3.955 Votes)
  • Ν.Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ) (2%, 443 Votes)
  • Δ.Κουτσούμπας (ΚΚΕ) (4%, 1.031 Votes)
  • Κ.Βελόπουλος (Ελληνική Λύση) (22%, 5.078 Votes)
  • Γ.Βαρουφάκης (ΜέΡΑ25) (4%, 905 Votes)
  • Κανένας (38%, 8.872 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (3%, 806 Votes)

Σύνολο ψήφων: 23.079

Loading ... Loading ...

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσημη υποδοχή των νέων αεροσκαφών θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 16 Μαϊου σε ειδική τελετή που προετοιμάζει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το προσωπικό της 120 ΠΕΑ ήδη εκπαιδεύεται στον νέο τύπο αεροσκάφους, καθώς τους τελευταίους μήνες, 20 τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν μεταβεί στις εγκαταστάσεις της Leonardo στην Ιταλία, για να εκπαιδευτούν στην υποστήριξη κάθε συστήματος του αεροσκάφους.

Με την άφιξη των δύο Μ-346, οι ιπτάμενοι θα συνεχίσουν την εκπαίδευση τους στην Καλαμάτα από Ισραηλινούς εκπαιδευτές.

Τα νέα αεροσκάφη θα σηκώσουν το βάρος της εκπαίδευσης των νέων Ιπταμένων, οι οποίοι πλέον θα είναι πιο εύκολο να μεταβούν πιο εύκολα στα κυρίως αεροσκάφη του στόλου, τα F-16, τα Mirage 2000, τα Rafale και μελλοντικά F-35.

Στην ομιλία του ο Αρχηγός ΓΕΑ, Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, τόνισε ότι η άφιξη των αεροσκαφών είναι σημαντικό ορόσημο στη δημιουργία του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου, ενός μακροχρόνιου στόχου για την Πολεμική Αεροπορία.

Με τη συμφωνία με το Ισραήλ, θα υποστηριχτούν 25 εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-6A και θα ενοικιαστούν άλλα 10 M-346 που θα αντικαταστήσουν τα πεπαλαιωμένα T-2 B/C. Οι πιλότοι θα εκπαιδεύονται και στο έδαφος με υπερσύγχρονούς εξομοιωτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πέρα από τη βασική και εισαγωγική εκπαίδευση, τα νέα M346 θα δώσουν τη δυνατότητα στους Ιπταμένους να εξοικειωθούν με τακτικές που θα χρησιμοποιήσουν στο μέλλον σε αεροσκάφη 4ης και 5ης γενιάς, τόνισε ο αρχηγός ΓΕΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.