Σε κατάσταση ετοιμότητας οι Ένοπλες Δυνάμεις για να προσφέρουν βοήθεια στα πύρινα μέτωπα

Σε κατάσταση ετοιμότητας οι Ένοπλες Δυνάμεις για να προσφέρουν βοήθεια στα πύρινα μέτωπα

Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις για να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που μαίνονται ανά την χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έως τώρα έχουν διατεθεί στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όλα τα διαθέσιμα αεροσκάφη πυρόσβεσης που δύναται να αναλάβουν αποστολή και όλα τα προβλεπόμενα από το σχέδιο διαχείρισης κρίσεων ιπτάμενα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων για αεροπυρόσβεση (ελικόπτερα).

Επιπρόσθετα, έχει διαταχθεί ετοιμότητα διάθεσης επιπλέον ιπτάμενων μέσων που μπορούν να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Αναλυτικά:

Στον νομό Αττικής έχουν διατεθεί τμήματα Δευκαλίωνα με απαραίτητα μέσα, υλικά και εξοπλισμό καθώς και τέσσερα ερπυστριοφόρα οχήματα του Μηχανικού με αντίστοιχα ρυμουλκά για την μεταφορά τους.

Για όλες τις στρατιωτικές μονάδες της Αττικής και της Βοιωτίας, άμεση συγκρότηση ομάδων συνδρομής 50 ατόμων ανά Μονάδα που θα διατεθούν κατά περίπτωση και ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν.

Σε όλη την Ελλάδα αποφασίστηκε η εκπομπή εποχούμενων περιπόλων με χρήση μέσων επιτήρησης και drones, πέριξ των στρατιωτικών εγκαταστάσεων για έγκαιρο εντοπισμό πιθανών εστιών πυρκαγιάς.

Την ενεργοποίηση και την διάθεση των Ενόπλων Δυναέμεων την συντονίζει το ΕΘΚΕΠΙΧ, το οποίο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας και μέσω συνδέσμου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.