Καταδίκη αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη για την απώλεια 36,5 τόνων βενζίνης από δεσμευμένο βυτίο

Καταδίκη αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη για την απώλεια 36,5 τόνων βενζίνης από δεσμευμένο βυτίο

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση, με 3ετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για την απώλεια ποσότητας 36,5 τόνων βενζίνης από βυτίο το οποίο είχε δεσμευθεί ως ύποπτο για λαθρεμπορία.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπόθεση αποκαλύφθηκε το Σεπτέμβριο του 2014 όταν ο κατηγορούμενος αστυνομικός υπηρετούσε σε Tμήμα Aσφαλείας της δυτικής Θεσσαλονίκης. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε -επίσης- ιδιώτης σε 6μηνη φυλάκιση, με 3ετή αναστολή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, μετά τη δέσμευσή του το βυτίο φυλασσόταν σε ειδικό χώρο. Ο συνταξιούχος -σήμερα- αστυνομικός φέρεται ότι με τη συνδρομή του συγκατηγορουμένου του αφαίρεσε το γεμάτο βυτίο από τη φύλαξη για να το επιστρέψει άδειο ύστερα από επτά ώρες. Από την έρευνα δεν προέκυψε πού κατέληξαν τα καύσιμα. Η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, όπου δικάστηκε η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, στην αγόρευσή της είπε ότι αυτά «διοχετεύθηκαν σε τρίτους, ίσως και στον δεύτερο κατηγορούμενο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απολογούμενος ο αστυνομικός αρνήθηκε την κατηγορία αλλά δεν έπεισε με τους ισχυρισμούς του τους δικαστές που τον έκριναν ένοχο με την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.