ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

ΕΛΑΣ: Πρόσθετα μόρια για αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς που εργάζονται στην Αττική

Σκοπός είναι η ενίσχυση της αστυνομικής δράσης στην Αττική και η βελτίωση της ασφάλειας των πολιτών

ΕΛΑΣ: Πρόσθετα μόρια για αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς που εργάζονται στην Αττική

Κατόπιν πρότασης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με σκοπό την ενδυνάμωση της αστυνομικής παρουσίας στην Αττική και την προαγωγή της ασφάλειας των πολιτών, έγιναν αλλαγές στα Προεδρικά Διατάγματα που διέπουν τον κώδικα μεταθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η νέα υπουργική απόφαση (Φ.Ε.Κ. Α’ 56/16-04-2024), που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2024, παρέχει επιπλέον κίνητρα στους αστυνομικούς και τους ειδικούς φρουρούς που υπηρετούν στην Αττική.

Συγκεκριμένα, για κάθε έτος υπηρεσίας εντός της εδαφικής αρμοδιότητας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, προβλέπεται η απόκτηση πρόσθετου αριθμού μορίων, δημιουργώντας έτσι ένα αίσθημα ανταμοιβής για το προσωπικό ανάλογα με τη θέση εργασίας τους.

Συγκεκριμένα, η πρόσθετη παροχή μορίων διαμορφώνεται ως εξής:

Σε υπηρεσίες που εδρεύουν στην περιοχή μετάθεσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, έως ένα (1) μόριο.

Σε υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, πλην των επιτελείων, επιπλέον έως ένα (1) μόριο.

Στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, πλην των επιτελείων αυτών και στις ομάδες ΔΡΑΣΗ και Ο.Π.Κ.Ε., επιπλέον έως ένα (1) μόριο.

Σε Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας ορισμένων περιοχών, επιπλέον έως δύο (2) μόρια.

Σημειώνεται ότι το χρονικό διάστημα για αυτές τις περιπτώσεις υπολογίζεται με βάση τον πραγματικό χρόνο υπηρεσίας του αστυνομικού στις αναφερόμενες στο Προεδρικό Διάταγμα υπηρεσίες, ενώ για τον υπολογισμό των ετών υπηρεσίας, θεωρείται ότι ο αστυνομικός υπηρετεί στο Σώμα ή στην υπηρεσία αυτή μέχρι την 31η Αυγούστου του έτους υποβολής της αίτησης μετάθεσης.

Παράλληλα, με το ίδιο ΠΔ επήλθαν τροποποιήσεις και στις υπηρεσίες που θεωρούνται δυσμενούς διαβίωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η εν λόγω πρωτοβουλία αποτελεί μέρος των προσπαθειών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας των πολιτών στην περιοχή της Αττικής» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.