Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού για πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας: «Να επιβληθούν κυρώσεις και στην Τουρκία»

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού

Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού για πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας: «Να επιβληθούν κυρώσεις και στην Τουρκία»

Με ανακοίνωση της η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού παίρνει θέση για τον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία. 

Η ανακοίνωση της

«Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, μετά την πρόσφατη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δηλώνει την αντίθεσή της στη χρήση ένοπλης βίας, ως μέσου επίλυσης διμερών διαφωνιών. Ο αναθεωρητισμός οποιασδήποτε μορφής που εκδηλώνεται με απρόκλητη επίθεση κατά ελευθέρων κρατών και ανθρώπων είναι καταδικαστέος. Στην Ευρώπη και τον Κόσμο σήμερα τα προβλήματα πρέπει να λύνονται με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και χωρίς να παραβιάζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών.

Η ΕΑΑΣ παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις κυρώσεις που άμεσα ελήφθησαν από τα κράτη μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, πλην Τουρκίας, κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ελπίζει στην απόδοσή τους. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Ουκρανικό λαό και την ομογένειά μας.

Σημειώνουμε, βέβαια, και εκφράζουμε την αντίθεση και οργή μας για το δισταγμό των Ευρωπαίων εταίρων μας να επιδείξουν ανάλογη ευαισθησία και να αναλά-βουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για επιβολή τελικά κυρώσεων κατά της Τουρκίας η οποία:
α. Εξακολουθεί να κατέχει με στρατεύματα κατοχής από το 1974 το βόρειο τμήμα της Κύπρου, κράτους μέλους της ΕΕ, πράξη για την οποία έχουν εκδοθεί σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
β. Έχει επανειλημμένως παραβιάσει με παράνομες ενέργειες την ΑΟΖ της Κύπρου, αμφισβητώντας τα νόμιμα κυριαρχικά της δικαιώματα.
γ. Απειλεί την Ελλάδα με casus belli, σε περίπτωση άσκησης του αναφαίρετου νομίμου δικαιώματος της χώρας μας για επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Αιγαίο σε 12 ν.μ.
δ. Εφαρμόζει μορφές υβριδικού πολέμου κατά της χώρας μας και της ΕΕ.
ε. Παρουσιάζει σαφείς αναθεωρητικές τάσεις αμφισβητώντας τις συνθήκες που καθόρισαν το status quo της περιοχής.

Αντιθέτως παρατηρούμε ότι αντί για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, η οποία διαπράττει τέτοιας έκτασης και φύσεως παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, η Ευρωπαΐκή Ενωση την χρηματοδοτεί με δισεκατομμύρια ευρώ από το υστέρημα των ευρωπαίων φορολογουμένων,  Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων συμπεριλαμβανομένων. 

Θεωρούμε ότι:

Όπως είναι κατακριτέος ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας κατά ανάλογο τρόπο θα έπρεπε να είναι κατακριτέα και η απειλή πολέμου της Τουρκίας κατά της Ελλάδας.

Όπως επιβάλλονται κυρώσεις κατά της αναθεωρητικής Ρωσίας για την επιθετική της συμπεριφορά, έτσι θα έπρεπε να έχουν επιβληθεί κυρώσεις και κατά της αναθεωρητικής Τουρκίας για την επιθετική συμπεριφορά της κατά της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά την επαμφοτερίζουσα στάση της γείτονος στην παρούσα κρίση αναμένουμε τη στάση των εταίρων μας την επόμενη φορά που θα εκδηλώσει την επιθετικότητά της εναντίον μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.