ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Φωτιά στα Μέγαρα: Απόφαση για προσωρινή απαγόρευση χρήσης νερού για ανθρώπινη κατανάλωση

Διαπιστώθηκε ότι το νερό́ είναι μη ασφαλές

Φωτιά στα Μέγαρα: Απόφαση για προσωρινή απαγόρευση χρήσης νερού για ανθρώπινη κατανάλωση

Απόφαση για προσωρινή απαγόρευση χρήσης νερού για ανθρώπινη κατανάλωση από το δίκτυο ύδρευσης στην περιοχή Ζάχουλη & Αλεποχωρίου του Δήμου Μεγαρέων.

Η απόφαση ελήφθη από το Τμήμα Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, καθώς η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 20η Ιουλίου 2022 κατέστρεψε υποδομές στην εν λόγω περιοχή. Σύμφωνα με το megaratv.gr, τα αρμόδια κλιμάκια της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, με εντολές του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου, διενήργησαν επισταμένες και πολύ προσεκτικές αυτοψίες, με σκοπό την απόλυτη προστασία της δημόσιας υγείας των συμπολιτών μας, που διαμένουν ή επισκέπτονται την πληγείσα περιοχή του οικισμού Ζάχουλη και Αλεποχωρίου Μεγάρων.

Σχετικά, ο Λ. Κοσμόπουλος επεσήμανε: «Λαμβάνουμε εγκαίρως όσα μέτρα χρειάζονται μετά από επισταμένες αυτοψίες των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής».

Συγκεκριμένα, το πρωί της 21ης Ιουλίου, με αφορμή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που δημιουργήθηκε από την εκδήλωση της δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Ζάχουλη του Δήμου Μεγαρέων, και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας μας πραγματοποιήθηκε Υγειονομική Αναγνώριση των συστημάτων ύδρευσης της περιοχής.

Αναλυτικότερα, διερευνήθηκε αν υπάρχει οποιαδήποτε διαρροή ή θραύση σωλήνων, που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκαν τα εξής:

Οι πηγές υδροληψίας (γεωτρήσεις ) είναι εκτός της περιοχής όπου εκδηλώθηκε η δασική πυρκαγιά και δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

Το δίκτυο διανομής στην περιοχή Ζάχουλη έχει θραύσεις σε πολλά σημεία.

Υπάρχει τουλάχιστον ένα αντλιοστάσιο το οποίο έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Το δίκτυο για την περιοχή του Αλεποχωρίου το οποίο και διαπερνά την καμένη δασική έκταση δεν κατέστη δυνατόν να ελεγχθεί λόγω μικρών εστιών που υπάρχουν ακόμα στην περιοχή.

Το ίδιο ισχύει και για τις δεξαμενές και τα αντλιοστάσια του δικτύου του Αλεποχωρίου.

Για λόγους ασφάλειας δεν πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία στο δίκτυο Αλεποχωρίου.

Υπάρχει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος γενικευμένη σε όλη την περιοχή με αποτέλεσμα το δίκτυο σε όλο το μήκος να μην λειτουργεί στην περιοχή της Ζάχουλη.

Διαπιστώθηκε από το αρμόδιο κλιμάκιο ότι υφίστανται βάσιμες ενδείξεις ότι το νερό́ είναι ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ και για λόγους διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας προβαίνουμε στην ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ της χρήσης του νερού που παρέχεται και στα δύο δίκτυα για όλες τις οικιακές χρήσεις (πόση, μαγείρεμα, ατομική υγιεινή) διότι μπορεί να επιφέρει ενδεχόμενο κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία.

Η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής ενημέρωσε με έγγραφο της 21/07/22 τους υπεύθυνους ύδρευσης της περιοχής, οι οποίοι καλούνται να προβούν σε δέουσες ενέργειες και θα επανέλθει το αρμόδιο κλιμάκιο για δειγματοληψία νερού και νέες διαπιστώσεις, πριν την χρήση του νερού από τους πολίτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εφόσον διαπιστωθεί με συνεχείς ελέγχους ότι δεν υπάρχουν πλέον βλάβες στο δίκτυο και ότι τηρούνται οι τιμές των ποιοτικών παραμέτρων του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης από εργαστηριακούς ελέγχους σε κρίσιμα σημεία του δικτύου που θα πραγματοποιήσει η υπηρεσία μας, θα γίνει άρση της προσωρινής απαγόρευσης. Επ’ αυτού, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.