ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Προβλήματα υγείας για τους Αμερικανούς στρατιώτες μετά τη χρήση των γυαλιών AR της Microsoft

Η εταιρεία δεν έχει απαντήσει ακόμα στην αναφορά

Προβλήματα υγείας για τους Αμερικανούς στρατιώτες μετά τη χρήση των γυαλιών AR της Microsoft

Η 79σέλιδη έκθεση του Υπουργείου Άμυνας σχετικά με τις δοκιμές του Στρατού με τα ακουστικά μικτής πραγματικότητας Microsoft HoloLens δεν έχει ακόμη δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα, αλλά μια περίληψη μέσω του Nickolas Guertin, διευθυντή της Διεύθυνσης Δοκιμών και Αξιολόγησης Επιχειρήσεων του Υπουργείου Άμυνας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 80% των στρατιωτών που χρησιμοποίησαν τα γυαλιά παρουσίασαν “σωματικές βλάβες που επηρεάζουν την αποστολή”, όπως πονοκεφάλους, κόπωση των ματιών και ναυτία.

Ένας από τους δοκιμαστές δήλωσε στο Insider, “οι συσκευές αυτές θα μας είχαν σκοτώσει” στο σύγχρονο πεδίο μάχης.

Πέρυσι, ο στρατός ανέθεσε σύμβαση ύψους 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων για 120.000 HoloLens, παρόλο που ο στρατός φαίνεται να γνωρίζει τα προβλήματα.

Ο βοηθός υπουργός προμηθειών του στρατού Νταγκ Μπους επέτρεψε τον Αύγουστο την πρώτη παρτίδα 5.000 HoloLens για τους στρατιώτες. Η Microsoft δήλωσε στο Bloomberg ότι τα γυαλιά εξακολουθούν να αποτελούν μια “μετασχηματιστική πλατφόρμα” και προχωρά σε περαιτέρω παραδόσεις.

Σε δήλωσή του στο Insider, ο ταξίαρχος Κρίστοφερ Σνάιντερ δήλωσε ότι οι δοκιμές των γυαλιών ήταν επιτυχείς στα “περισσότερα” κριτήρια, αλλά σε ορισμένους τομείς “υστέρησαν” και οι βελτιώσεις θα διορθωθούν.

Υπάρχει επίσης ανησυχία ότι τα γυαλιά εκπέμπουν μια λάμψη από εκατοντάδες μέτρα μακριά που μπορεί να αποκαλύψει τη θέση του στρατιώτη στο πεδίο της μάχης. Η έκθεση ανέφερε ότι η οθόνη head-up, παρόμοια με αυτές που χρησιμοποιούν οι πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών, περιόριζε επίσης το οπτικό πεδίο του στρατιώτη και ήταν πολύ ογκώδης για μεταφορά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Microsoft δεν έχει ακόμη εξετάσει την έκθεση του υπουργείου Άμυνας. Σε δήλωσή της στο Bloomberg αναφέρει ότι “η στενή συνεργασία μας με τον στρατό μας επέτρεψε να κατασκευάσουμε γρήγορα” και να προσαρμόσουμε τη συσκευή “για να αναπτύξουμε μια μετασχηματιστική πλατφόρμα που θα προσφέρει αυξημένη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα στους στρατιώτες. Προχωράμε στην παραγωγή και παράδοση του αρχικού σετ” συσκευών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.