ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πτήσεις αμερικανικών ελικοπτέρων στην Κρήτη (βίντεο)

Ασκήσεις από το ελικοπτεροφόρο USS Bataan (LHD-5)

Πτήσεις αμερικανικών ελικοπτέρων στην Κρήτη (βίντεο)

Τέσσερα ή πέντε στρατιωτικά ελικόπτερα και ένα drone που πραγματοποιούν πτήσεις από το απόγευμα της Τετάρτης, 3 Ιανουαρίου, στα νότια της Κρήτης, έχουν αναστατώσει τους κατοίκους της από την Κίσσαμο και τα Σφακιά μέχρι την Αγία Γαλήνη και το Τυμπάκι.

Το neakriti.gr απευθύνθηκε σε καλά ενημερωμένες πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν αναφέρουν ότι πρόκειται για αμερικανική άσκηση.

Πρόκειται για το USS Bataan (LHD-5) πλοίο αμφιβίων επιχειρήσεων τύπου Wasp που βρίσκεται στην περιοχή, το οποίο απονήωσε ελικόπτερα για εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Έχουν λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες από τις ελληνικές αρχές και όλες οι κινήσεις τους που εντάσσονται

Πληροφορίες ανέφεραν ότι η παρουσία των ελικοπτέρων έγινε αισθητή κυρίως από τους κατοίκους του Τυμπακίου, οι οποίοι θεώρησαν ότι ίσως γίνονται πτήσεις από το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο, κάτι όμως που δε θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί από τη λειτουργικότητά του και την επιχειρησιακή του ετοιμότητα.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ελικόπτερα εθεάθησαν σε σχηματισμό να πετούν από το Τυμπάκι προς την Αγία Γαλήνη και να επιστρέφουν και πάλι πάνω από το Τυμπάκι τα δύο από τα αυτά, βραδινές ώρες.

Μία εκδοχή που δίνουν αξιόπιστες πηγές αναφέρει ότι ενδεχομένως πρόκειται για ΝΑΤΟικά ελικόπτερα, που πραγματοποιούν ασκήσεις, προερχόμενα ενδεχομένως από κάποιο αεροπλανοφόρο του αμερικανικού στόλου, που πλέει ανοιχτά.

Αρχικά οι κάτοικοι των περιοχών θεώρησαν ότι μπορεί να γίνονται και θαλάσσιες έρευνες, είτε για μετανάστες, είτε για αγνοούμενους, για τις οποίες όμως δεν γνώριζαν οι ελληνικές Αρχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα σύμφωνα με μαρτυρίες τα ελικόπτερα προσγειώνονται μέσα στο αεροδρόμιο χωρίς φωτισμό, παρά το γεγονός ότι είναι νύχτα και ξανασηκώνονται. Η εκδοχή ότι πρόκειται για ΝΑΤΟϊκή άσκηση με Αμερικανικά ΝΑΤΟϊκά ελικόπτερα, επιβεβαιώνεται από τις μαρτυρίες, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη ενημέρωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.